Slovenci daleč od najvišjih mest

Robert Kranjec, Domen Prevc, Anže Lanišek in Peter Prevc na ekipni tekmi v Zakopanah niso posegli po najvišjih mestih. Zasedli so peto mesto. Pred Avstrijci in Poljaki so zanesljivo zmagali aktualni svetovni prvaki v poletih Norvežani.


Peter Prevc je bil najbolj razpoložen v slovenski ekipi (foto: GEPA)

Norvežani so prepričljivo premagali tako Avstrijce kot Poljake. Po naslovu svetovnih prvakov pretekli konec tedna so zmagali prvič v letošnji sezoni tudi na ekipni tekmi za svetovni pokal. Izkazal se je Kenneth Gangnes, ki je v finalu skočil najdlje (138 metrov) in bil najboljši posameznik tekme. Veliko večino tekme so vodili in si do konca niso privoščili večjih napak. Poleg Gangnesa so bili za odličen moštven uspeh zaslužni tudi Daniel Andre Tande, Anders Fannemel in Andreas Stjernen.

Slovenski skakalci niso bili v igri za stopničke, za tretjeuvrščenimi Poljaki so veliko zaostali, nekaj časa so uspešno sledili Nemcem na četrtem mestu, a na koncu s slabšimi skoki zaostali tudi za njimi.

Peter Prevc je bil četrti najboljši posameznik ekipne tekme. Jutri bo na sporedu še posamična preizkušnja, na kateri lahko 22-letnik še poveča prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na Poljskem njegovega največjega tekmeca Severina Freunda zaradi težav z zdravjem ni. Poleg omenjene četverice bosta na tekmi še Jurij Tepeš in Andraž Pograjc.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zakopane :. Ekipna tekma


Leave a Comment