24. Pokljuški maraton AS v smučarskem teku

Jutri v soboto, 15. marca bo na Pokljuki potekal že 24. Pokljuški maraton Adriatic Slovenica v smučarskem teku, ki bo obenem tudi eden zadnjih v seriji pokala SLOvenSKI MARATON za sezono 2013/14. Pokljuška planota še vedno ponuja obilico snega, zato so se organizatorji odločili, da bodo po dolgih letih spet pripravili tek na edinstveni 21-kilometrski progi, ki bo tekače vodila z Rudnega polja proti Javorniški in Kranjski dolini, se vzpela proti Kleku in se mimo smučišča Viševnik vrnila nazaj na Rudno polje, kjer bo do cilja potrebno preteči še krog, ki se uporablja za tekme biatlonskega svetovnega pokala.


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Tomaž Šušteršič]

Za tiste nekoliko manj pripravljene bo na voljo tudi 10,5-kilometrska preizkušnja, ki bo tekače vodila le do Javorniške planine, kjer bo obrnila nazaj proti Rudnemu polju in se zaključila z dvokilometrskim krogom biatlonskega svetovnega pokala. Prijave bodo možne tudi še jutri od 7.30 do 9.30 ure v prijavni pisarni (v Hotelu Center na Rudnem polju). Štartnino v višini 20 EUR/osebo bo možno poravnati le še v gotovini. Na vsaki od preizkušenj bodo tekači razvrščeni v šest oziroma tekačice v pet starostnih kategorij. Moški nad 70 let in ženske nad 60 let se potegujejo tudi za memorialni pokal Goja Bogataja. Štart 24. Pokljuškega maratona Adriatic Slovenica bo skupinski ob 10. uri za vse kategorije in na obeh razdaljah.

Tekače obveščamo, da je na progi tudi nekaj zahtevnih spustov, zato prosimo, da prilagodijo hitrost svojim tekaškim sposobnostim in ne ogrožajo sotekmovalcev ob sebi. Po prihodu tekmovalcev v cilj bo za vse na voljo tudi enolončnica (ričet) in razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov za najboljše tekače.


Priloga: Proga 21 km
Priloga: Proga 10,5 km


Leave a Comment