3. mesto Jakova Faka na šprintu

Niz uspehov, ki jih je Jakov Fak osvojil v tej sezoni, se nadaljuje tudi v italijanski Anterselvi. Na moškem 10-kilometrskem šprintu je tokrat osvojil izvrstno 3. mesto. Zmagal je Rus Anton Šipulin.

Fak je nastopil odločno, saj je bil že včeraj prepričan v svoj uspeh. Z drugim tekaškim časom je zaostal le za drugouvrščenim Norvežanom Svendsenom, žal pa je zadnji strel v položaju stoje zgrešil, kar je na koncu zadoščalo za najnižjo stopničko zmagovalnega odra.


Fak je devetič v karieri stopil na zmagovalni oder [foto: Tomaž Šušteršič]

Koncentracija žal ni zdržala do konca pri zadnjem strelu. Ker tekmujemo precej visoko, nam še bolj primanjkuje kisika in vdih premalo pred zadnjim proženjem, je bil usoden. Tudi sam bi bil bolj zadovoljen s popolnim strelskim izkupičkom, ki bi mi najbrž omogočil zmago, vendar je tudi tretje mesto odlično. Vesel sem, da je ponovno prišlo do rezultatskega dviga, ki me spet vrača na decembrski nivo. Ob progi sem imel dovolj informacij, da sem vedel za svoje možnosti. Sicer pa v zadnjem krogu ni nikoli prav veliko prostora za taktiziranje, le plin je potrebno pohoditi do konca. Jutri bo že nova tekma, za katero imam dobro izhodišče, ki ga bo potrebno tudi izkoristiti. To bo naporen vikend, saj v nedeljo nastopamo še s štafeto in dobra regeneracija bo še kako potrebna,” je po tekmi povedal Jakov Fak.

Zelo solidno predstavo je prikazal tudi Klemen Bauer, ki je osvojil 24. mesto. V kazenskem krogu se je po streljanju stoje zavrtel dvakrat, sicer bi mu osmi tekaški čas bržkone pomagal do še višje uvrstitve.

Leave a Comment