3. Olimpijski tek dveh dežel je uspel

V soboto je ŠD Ponca organiziralo 3. Olimpijski tek dveh dežel ob Belopeškem jezeru blizu Trbiža v Italiji. Na štartu 7 km in 21 km preizkušnje v prosti tehniki je bilo 78 tekmovalcev. Tekmovanje je štelo za pokal Slovenskimaraton.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Da je ŠD Ponca sinonim, da se tekma izpelje, so pokazali že v prejšnji sezoni, ko sneg ni bil radodaren v svojem obilju. Tudi letos snega ni bilo dovolj, da bi tekmo izpeljali na domačih tleh Rateških travnikov, vendar je ekipa pod vodstvom bivšega tekača Mateja Sokliča vseeno zavihala rokave in s svojo predanostjo omogočilo, da so se najbolj zagreti tekači pomerili med seboj. Številni prostovoljci so s pripravo proge začeli že dan prej, ko so z ročnim metanjem snega na progo poskrbeli, da kamenje in trava nista onemogočila drsenje smuči. In si oddahnili, ko so tekmovalci zadovoljno prišli v cilj. Lahko samo še zapišemo, da naj narava obdari pobočja s snegom, da bodo množična rekreativna tekmovanja živela tudi v prihodnosti.

Organizatorji so zelo dobro pripravili progo, ki je bila sicer izjemno zahtevna z veliko težkimi vzponi in hitrimi spusti. Med moškimi je na 21 km slavil Rok Tršan, med ženskami pa Mirjam Cossettini.


Rezultati: Olimpijski tek .: Belopeško jezero


Leave a Comment