30. obletnica ZOI Sarajevo 1984

Da največja športna prireditev na tleh nekdanje Jugoslavije nikoli ne bo potonila v pozabo, skrbijo nekdanji smučarji tekači, udeleženci zimskih olimpijskih iger v Sarajevu 1984.
Letos so olimpijci, organizatorji, predtekmovalci, zadnji nosilci olimpijskega ognja, trenerji, funkcionarji in vsi, ki so tako ali drugače, kot smučarji tekači ali biatlonci sodelovali na največjem športnem spektaklu, obeležili svojo tridesetletnico.


Del udeležencev v družbi Vesne Fabjan [foto: SZS]

Praznično srečanje se je zgodilo na Katarini nad Ljubljano v gostilni pr’ Jurc, ki jo uspešno vodi dvakratni olimpijec Jani Kršinar. Spomine na tiste čase so, ob več kot 50 udeležencih, obujali tudi Janez Kocijančič, takratni predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS), Lojze Gorjanc, takratni direktor nordijskih reprezentanc, Jože Setnikar, takratni predsednik Odbora za smučarske teke in legendarni Janez Pavčič, ki je povedal, da je kot vodja vseslovenske ekipe “šaflarjev” v času iger, zaradi velikih skrbi po pravočasnem snežnem darilu od zgoraj, shujšal kar za 5 kilogramov.


Udeleženci srečanja [foto: SZS]

Do poznih večernih ur so udeleženci obujali spomine na tiste čase in se veselili velikih uspehov teka na smučeh in biatlona v zadnjem obdobju. Medalje Petre Majdič v Vancouvru, Vesne Fabjan ter Teje Gregorin v Sočiju so oba zimska športa povzdignile med najuspešnejše športne discipline. Posebno veselje vsem je pripravila Vesna Fabjan, ki se je srečanja udeležila in pokazala svojo olimpijsko medaljo, ter jo z veseljem nastavila fotoaparatom.

Leave a Comment