Alenka Čebašek in Rok Tršan nova državna prvaka na distanci

Rudno polje na Pokljuki je bilo v soboto prizorišče državnega prvenstva v teku na smučeh za odrasle kategorije ter tekmovanja za točke Zimskega pokala Geoplin za vse kategorije v tehnični organizaciji SD Bohinj.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na štartu 5 kilometrske preizkušnje v klasični tehniki s posamičnim štartom so bile razen Katje Višnar vse udeleženke letošnjih olimpijskih iger v Sočiju. Tako je šel najprestižnejši naslov državne prvakinje v roke Blejki Alenki Čebašek (TSK OGP GRAD Bled) v konkurenci članic. Med juniorkami je državna prvakinja poslala Anamarija Lampič (TSK Triglav Kranj), ki je dosegla drugi absolutni čas teka. Pri starejših mladinkah se je nove zvezdice veselila Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec), pri mlajših mladinkah pa Anja Mandeljc (ŠD Gorje), ki je presenetljivo dosegla 4. absolutni čas teka.

Pri članih, ti so morali preteči 10 kilometrov dolgo progo, si je novo zvezdico pritekel Rok Tršan (TSK Logatec): “Naslov državnega prvaka sem pričakoval, ker sem letos boljše rezultate dosegal predvsem v klasiki, naslov mi pomeni lep zaključek sezone, jutri imam cilj odteči eno dobro skating tekmo.” V kategoriji juniorjev je državni prvak postal Miha Šimenc (TSK Logatec), pri starejših mladincih Klemen Razinger (TSK OGP GRAD Bled) ter pri mlajših mladincih Blaž Perša (TSK JUB Dol).


Rok Tršan [foto: OK Liberec]

Otroške kategorije za točke pokala GEOPLIN

Skupaj 87 otrok se je potegovalo za točke pokala Geoplin, 28 cicibanov se je udeležilo alternativne tekme. Pri starejših dečkih je s 5 kilometrsko progo najhitreje opravil Miha Jan (TSK OGP GRAD Bled). Maja Kerštajn (ND Planica) je bila najhitrejša med starejšimi deklicami, ki so prav tako tekmovale na 5 kilometrov dolgi progi. Mark Vozelj (TSK Triglav Kranj) je zmagal na 2,5 kilometra v kategoriji mlajših dečkov, Zala Jenko (NŠD Medvode) je na enako dolgi razdalji slavila pri mlajših deklicah. Cicibanka Maša Ručigaj (SK Ihan) in ciciban Ožbe Mulej (ŠD Gorje) sta bila najbolj spretna na alternativni tekmi.

Jutri je na programu še drugi del državnega prvenstva. Tekači in tekačice se bodo pomerili v zasledovanju v prosti tehniki. Štart je ob 10.00 na Pokljuki.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka


Leave a Comment