Alenka Čebašek z osmim mestom do rezultata kariere

Alenka Čebašek je na uvodnem prologu letošnjega Toura osvojila odlično osmo mesto, potem ko je najhitrejši čas 3 km dolge proge držala kar precej časa. S časom 6:34,4 je zmagala Norvežanka Marit Bjorgen pred rojakinjo Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+1,9) in Poljakinjo Sylwio Jaskowiec (+7,0).

Dekleta so na stadionu Oberhof morale preteči dva kroga po 1,5 km, v celoti prekritega z umetnim snegom. Čebaškova se je na progo podala kot šesta ter ciljno črto prečkala z najhitrejšim časom 6:45,1 in ga nato držala vse do številke 33, ko je prvo mesto prevzela Američanka Jessica Diggins. Barbara Jezeršek je osvojila 52. mesto (+30,8).


Alenka Čebašek je bila v Oberhofu odlično razpoložena [foto: GEPA]

Osmo mesto je rezultatski preskok

Uspel mi je odličen rezultat. Pred tekmo nisem imela dobrega občutka, bila sem celo negativna, ko smo zjutraj prišli na stadion, ampak na koncu se je vse izšlo. Na ogrevanju je bila proga zelo mehka, potem so progo zaprli in jo na vzponih utrdili s soljo, tako da je bilo med tekmo precej bolje. Za samo tekmo nisem imela posebne taktike, pravzaprav sem si rekla, da naj čim manj razmišljam, prvi krog sem bila na merjenju tri sekunde zadaj, drugi krog pa tri sekunde spredaj. Današnje osmo mesto je zame rezultatski preskok, katerega sem res zelo vesela,” se je v cilju smejalo Čebaškovi.

Fantje so morali preteči krog več od deklet. Na 4,5 km je bil s časom 9:03,4 najhitrejši Kanadčan Alex Harvey pred rojakom Devonom Kershawom (+4,1) in Norvežanom Chrisom Jespersenom (+10,2). Boštjan Klavžar je osvojil 91. mesto (+53,8).

Jutri čaka tekmovalke in tekmovalce sprinterska preizkušnja v prosti tehniki.


Rezultati: Tour de Ski .: Oberhof :. Prolog (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Oberhof :. Prolog (m)


Leave a Comment