Aljaž Osterc takoj na stopničkah celinskega pokala

17-letni Aljaž Osterc je v Engelbergu na svoji prvi tekmi celinskega pokala v zimski sezoni takoj stopil na oder za zmagovalce. Odličen je bil že na treningu, vse skupaj pa je potrdil tudi na prvi tekmi druge periode celinskega pokala, ki jo je končal na tretjem mestu.

Član SSK Velenje, ki je poleti blestel v FIS pokalu, zimsko sezono pa je odprl s tretjim in prvim mestom na alpskem pokalu v Seefeldu prejšnji konec tedna, je bil po prvi seriji šeste tekme celinskega pokala letos peti. V finalu je 137.5 metrom iz prve serije dodal še 129.5 metrov, kar je pomenilo zbir 287,3 točk in končno tretje mesto. V finalu sta ga premagala le Norvežana Halvor Egner Granerud, ki je s 142.5 metri postavil daljavo dneva in s 302,5 točkami tudi zanesljivo zmagal. Drugi je bil vodilni iz prve serije, Joakim Aune, ki je v finalu s 131 metri zbral skupaj 296,7 točk. Takoj za Ostercom, ki je preprečil norveški trojček, je bil Johan Andre Forfang, sicer drugi po prvi seriji.


Aljaž Osterc je v Engelbergu zasedel tretje mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odlični so bili tudi ostali naši. Bronast z nedavnega državnega prvenstva v Planici, Nejc Dežman, je s 133.5 in 129.5 metri ter 277,9 točkami v finalu napredoval na peto mesto, Miran Zupančič je po 137.5 metrih v prvi seriji v finalu s tretjega s 121.5 metri zdrsnil na sedmo mesto. Enajsterico najboljših, kjer je končalo pet Norvežanov, štirje Slovenci in dva Avstrijca, je zaokrožil Tilen Bartol. Dve točki je osvojil še popoln debitant na tekmah celinskega pokala, Tine Bogataj, ki je bil s 126.5 in 122 metri 29. V finalni seriji je bil zaradi neustrezne opreme diskvalificiran Bor Pavlovčič, ki je s 133 metri imel najboljšo oceno serije za trening, po prvi seriji pa je bil enajsti, tik za Dežmanom.

Druga perioda zimskega dela celinskega pokala zajema le štiri tekme, dve v Engelbergu in še dve v začetku januarja v Neustadtu. Naslednja tekma bo na sporedu jutri v Švici. V skupnem seštevku še vedno vodi Cene Prevc s 280 točkami.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg


Leave a Comment