Alpski pokal v Planici in na Pokljuki

Alpski pokal v nordijski kombinaciji je danes potekal v Planici (skoki) in Pokljuki (tekaški del). Zmage se je veselil Matthias Hochegger. Avstrijec je prikazal odličen tek, saj je imel po skokih šele 19. daljavo. Drugi je bil rojak Franz-Josef Rehrl (8. daljava), tretji pa Nemec Jakob Lange (11. daljava). Najboljši Slovenec je bil Borut Mavc na 25. mestu.


Borut Mavc [foto: Aleš Gros/SZS]

Najboljšo slovensko predstavo v prvem delu je pokazal Leon Šarc, ki je imel 23. daljavo (92,0 m). Najhitrejši na smučeh z 12. absolutnim časom pa je bil Mavec, ki je bil po prvem delu šele na 45. mestu.

Pred današnjo tekmo, ki je hkrati tudi generalka pred bližajočim se mladinskim SP, smo bili zelo optimistično razpoloženi. V zadnjem obdobju smo precej delali na tehniki skokov in zadnji treningi so kazali viden napredek. Žal pa se to ni zgodilo na današnji tekmi, kjer smo po skakalnem delu precej zaostajali za pričakovanji. Na tekaškem delu po pričakovanju precej napredoval Borut Mavc, ki je kot edini Slovenec prišel do točk. Današnji dan bomo hitro pozabili in že jutri je nova tekma. Prepričan sem, da bodo fantje pokazali boljše predstave, tako na skakalnici v Planici, kot na tekaški progi na Pokljuki,” je komentiral nastope varovancev glavni trener za tek na smučeh Aleš Gros.


Rezultati: Alpski pokal .: Planica :. Uradni rezultati


Leave a Comment