Ana Bucik na stopničkah v Vemdalnu


Ana Bucik je bila na stopničkah tekme evropskega pokala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Sezona evropskega pokala v alpskem smučanju se je začela tudi za smučarke. Prva tekma je bila na sporedu v švedskem Vemdalnu, kjer je na slalomu poleg štirih naših smučark nastopilo še 84 tekmovalk. Sezona pa se je predvsem za Ano Bucik začelo zelo dobro. Ana je namreč po prvi vožnji zasedala šesto mesto, v drugo pa pokazala še boljšo predstavo in na koncu napredovala vse do tretjega mesto. To je njena najboljša uvrstitev v karieri, pred tem je na tekmi evropskega pokala, pred letom dni, v švicarskem Zinalu, zasedla dvanajsto mesto. Ula Hafner je dan na Švedskem končala na 38. mestu, Katja Horvat je bila 41., Tina Robnik pa je po 48. mestu iz prve vožnje v drugo odstopila.

Zmage se je razveselila Italijanka Michela Azzoli, ki je nastopila s številko 1. Drugo mesto pa je pripadlo Slovakinji Petri Vlhovi.

Dekleta jutri na istem prizorišču čaka še ena slalomska preizkušnja, potem pa se selijo v Kvitfjell, kjer bodo od petka naprej na sporedu nove tekme evropskega pokala in sicer veleslalom, superkombinacija in superveleslalom.


Rezultati: Evropski pokal .: Vemdalen :. Slalom (ž)


Leave a Comment