Anamarija Lampič s 7. mestom do uspeha kariere

Po eno tedenskem premoru so se tekme svetovnega pokala v smučarskem teku nadaljevale s šprintom v klasični tehniki v norveškem Dremmnu. Tehnično zahtevna proga v centru mesta je ponudila zanimive boje. Najprej pa so se tekmovalke pomerila v kvalifikacijah, kjer je Nika Razinger s četrtim mestom presenetila prav vse. V izločilne boje se je uvrstila tudi Anamarija Lampič, ki je bila 16. Podobno pa ni uspelo naši tretji predstavnici Vesni Fabjan. (44.), ki še čuti posledice lažje poškodbe kolena po padcu na poledeneli cesti.

Nika je v izločilnih bojih nastopila v drugi četrtfinalni skupini, kjer je ciljno črto prva prečkala Finka Krista Parmakoski. Naša tekmovalka ni ponovila časa iz kvalifikacij ter je v cilj pritekla kot četrta. Nadaljnji razplet je dal vedeti, da je bila članica TSK Bled prepočasna za napredovanje med srečnimi poraženci. Na koncu je zadostovalo za 17. mesto.


Slovenska tekaška reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Anamarija je nastopila v naslednji četrtfinalni skupini, ki je bila po času najpočasnejša skupina od vseh. S konkurenco se je borila povsem enakovredno in v cilju zasedla drugo mesto z vsega 15 stotinkami zaostanka za prvo Norvežanko Kathrine Rolsted Harsem.

Lampičeva je tako drugič v karieri nastopila v polfinalu. Na polovici 1,2 km proge se je zdelo, da je Anamarija izgubila stik z najboljšimi, a je nato v nadaljevanju nadoknadila zamujeno ter se v cilju razveselila tretjega mesta v skupini. Žal je bil čas prepočasen za napredovanje. Kljub temu pa je Anamarija prišla s 7. mestom do uspeha kariere. ″Vedno sem pozitivna, nasmejana. Bila sem sicer nekoliko živčna. Zdelo se mi je, da danes lahko, da sem bila dovolj močna. Takšnega rezultata pa nisem pričakovala. Štartala sem zelo dobro, največ težav sem imela na zadnjem klancu pred spustom. V zaključku pa sem bila vedno zelo močna. Žal sem obstala v polfinalu. Imela sem nekoliko smole, saj mi je v finišu v zadnjem koraku spodrsnilo, ampak to se dogaja v športu. Sem zelo zadovoljna. Prva skupina je bila nekoliko močnejša, vendar menim, da sem bila v finišu še vedno zelo močna, a je na koncu nekaj zmanjkalo. To je šport. Znam se dobro spuščati. Morda me je rešilo, da sem šla zadnja na spust, saj je v zadnjem ovinku Finka padla. Na hitro sem odvila in pridobila nekaj hitrosti. Mi je dobro uspelo,″ je po tekmi menila Anamarija Lampič.

V finalu je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla, druga je bila njena rojakinja Ingvild Flugstad Oestberg, tretja pa Švedinja Stina Nilsson.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld
Izjava: Anamarija Lampič (.mp3)


Leave a Comment