Andreja Slokar najboljša Slovenka v Areju, slavje Liensbergerjeve

Po manj kot 24. urah so se tekmovalke vrnile na slalomsko progo Olympia v švedskem Areju. Na novi preizkušnji svetovnega pokala so ponovno nastopile tri Slovenke, poleg njih pa še 48 tekmovalk.

Na polovici tekme je prvo mesto zasedala Mikaela Shiffrin iz ZDA, Katharina Liensberger iz Avstrije, ki je zaostajala 0.19 sekunde je bila druga, na tretje mesto pa se je uvrstila Lena Duerr iz Nemčije in sicer z 0.68 sekunde zaostanka za vodilno. Andreja Slokar je z 2.02 sekunde zaostanka prišla na deseto mesto, Ana Bucik, katere vožnja je trajala še dve desetinki dlje, pa je bila 17. V finale se žal znova ni uspelo uvrstiti Meti Hrovat, ki je bila od vnovičnega nastopa oddaljena štiri desetinke, uvrstila pa se je na 37. mesto.


Katharina Liensberger je presenetila in prišla do nove zmage [foto: OK Cortina d’Ampezzo/Pentaphoto]

Ani napad v finalu ni uspel, kot bi si želela, saj je vožnjo sklenila na takrat 11. mestu, nekoliko hitrejša pa je bila nato Andreja, ki je bila deveta. Liensbergereva je prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, Shiffrinova je zasedla drugo mesto, tretje pa Švicarka Wendy Holdener. Slokarjeva je bila na koncu 19., Bucikova 25., obe pa sta se uspeli uvrstiti na slalomski finale petindvajseterice v švicarskem Lenzerheideju.

Vsekakor sem občutila pritisk, sem si ga tudi sama naložila. Sploh v drugi vožnji, ker sem si res želela nastopiti v finalu, sem malo kalkulirala. To ni značilno zame, a nekaj sem želelain to sem naredila. Nisem si predstavljala nič od tega, kar se mi zdaj dogaja, pač super. Zdaj nočem preveč razmišljati o vsem tem, saj me čaka še par tekem, veselila se bom po koncu sezone. Vse kar se dogaja zdaj pa je več, kar sem si mislila na začetku sezone,” je po tekmi menila Slokarjeva. Z nastopom ni bila najbolj zadovoljna Bucikova: “Današnja tekma se sigurno ni tako posrečila, kot bi si želela. V obeh tekih je bilo malo premalo tempa, ni mi ga uspelo razviti tako dobrega in to se seveda takoj pozna, saj tekmovalke napadajo od starta do cilja. Sigurno bi si želela še bolj potrditi zadnjih nekaj tekem. A to samo pokaže kako močna je konkurenca in kako je treba vsako tekmo dati 100 procentov ali pa še več. A vseeno, bila sta dobra dva vikenda in treba je vzeti pozitivno za naprej. Sigurno sem vesela, da sem letos prvič v finalu v obeh disciplinah, to je bil na začetku sezone glavni cilj in ravno zaradi tega bom poskušala na finalu uživati in dodati še kaj za konec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (ž)


Leave a Comment