AP: Rok Justin prvič na stopničkah


[foto: GEPA]

Drugo tekmo alpskega pokala v Hinterzartnu je dobil Avstrijec Stefan Kraft pred domačinom Danielom Wenigom, odličen tretji pa je bil vodilni s prve serije, naš Rok Justin.

Mladi prebivalec Brega pri Žirovnici je bil danes po prvi seriji tekme alpskega pokala v najboljšem položaju, potem ko je pristal pri 107.5 metrih in je zbral tri točke več od drugega Weniga. Žal se v finalu ni izšlo za prvo zmago, se pa je za prve stopničke v karieri mladega Justina. Osma ocena finala je bila dovolj za tretje mesto, potem ko je za seboj pustil tudi izjemnega Thomasa Lacknerja v tej sezoni. Premoč je moral priznati le Kraftu, ki se je na vrh povzpel s tretjega mesta in Nemcu Wenigu.

Znova ima za seboj zelo dobro tekmo Nejc Dežman, ki je z 10. mestom prav tako postavil rezultat kariere v tem tekmovanju. V finalu je občuten skok po lestvici navzgor naredil Andraž Pograjc, ki je končal na 15. mestu, nove točke pa sta po včerajšnjem dnevu osvojila še Tim Babnik in Jaka Kosec.

V skupnem seštevku po osmih tekmah vodi Lackner pred Kraftom, tretji pa je Jaka Hvala. Slovenski junak Hinterzartna, Justin, je skupno na sedmem mestu.


Rezultati: Alpski pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati


Leave a Comment