AP: Vodan najboljši na finalu, Hvala v skupnem seštevku


Gašper Vodan [foto: Klemen Zibelnik]

Pretekli vikend se je v Chaux-Neuveju zaključil alpski pokal. Slovenci so na zadnjih dveh tekmah zabeležili eno uvrstitev med najboljšo deseterico, v skupnem seštevku pa je na tretjem mestu končal Jaka Hvala.

Na tekmah v Franciji se je v soboto zmage veselil Thomas Lackner v nedeljo pa njegov rojak, Markus Schiffner. Najboljši naš je bil v soboto Gašper Vodan z 12. mestom, tik pred Rokom Justinom. Točke so osvojili tudi Nejc Dežman, Gašper Martinčič, Jaka Hvala in Matic Benedik. Na nedeljski tekmi je Vodan zablestel s petim mestom, Justin je ponovil sobotni dosežek, tretji najboljši pa je bil znova Dežman. Nove točke tudi za Martinčiča, David Grm je bil 28., Hvala pa mesto za njim.

V skupnem seštevku je bil prepričljivo najboljši Thomas Lackner, ki je dobil polovico tekem v letošnji sezoni. Z več kot 500 točkami zaostanka je bil drugi njegov rojak Stefan Kraft, tretji pa je bil Jaka Hvala, ki se je edine zmage veselil jeseni v Oberstdorfu. Med deseterico je končal še Rok Justin na sedmem mestu, njegova najboljša uvrstitev pa je tretje mesto iz Hinterzartna.


Rezultati: Alpski pokal .: Chaux Neuve :. Uradni rezultati – sobota
Rezultati: Alpski pokal .: Chaux Neuve :. Uradni rezultati – nedelja
Lestvice: Alpski pokal


Leave a Comment