B ekipa zaključila nastope na poletnem SP

Z zasledovalnimi preizkušnjami se je popoldan zaključilo poletno biatlonsko svetovno prvenstvo v Duszniki Zdroj na Poljskem.

Z zasledovalnimi preizkušnjami se je popoldan zaključilo poletno biatlonsko svetovno prvenstvo v Duszniki Zdroj na Poljskem. Prvič so biatlonske in biatlonci tekmovali le na tekmah s tekaškimi rolkami, saj je prvenstvo še lani vključevalo tudi nastope v kros teku in streljanje. Udeležila se ga je slovenska B ekipa pod vodstvom trenerja Boštjana Lekana, ki je popeljal s seboj štiri mlajše člane.

Najuspešneje je že v soboto nastopil Simon Kočevar, ki je na šprintu osvojil 5. mesto (1+1). Z 10-kilometrsko preizkušnjo je pri mlajših članih najhitreje opravil Rus Andrey Turgenev (0+0). Matej Kordež je zasedel 12. mesto (2+1), Anže Povirk je bil 29. (2+2), Primož Pančur pa 33. (1+1). Pri članih je slavil Slovak Dušan Simocko (1+1), pri članicah pa domačinka Krystyna Palka (1+0).

Najhitrejši zasledovalec pri mlajših članih je danes postal ruski biatlonec Maksim Burtasov (2+1+1+2). Slovenski predstavniki žal niso ponovili svojih včerajšnjih dosežkov. Simon Kočevar je 12,5-kilometrsko razdaljo zaključil na 15. mestu (0+2+1+2), Matej Kordež še dve mesti za njim (3+0+2+2), Anže Povirk pa je bil 31. (1+4+2+2). Primož Pančur je moral progo zapustiti po tretjem streljanju, ko so ga že dohiteli najhitrejši. V članskih kategorijah so se naslovov svetovnih prvakov še drugi dan razveselili v slovaškem in poljskem taboru. Drugouvrščeni s šprinta Matej Kazar (2+1+1+0) je za manj kot sekundo ugnal konkurente pri članih, Poljakinja Agnieszka Cyl, ki je nase opozorila s 7. mestom na posamični tekmi na ZOI v Vancouvru, pa je z le eno zgrešeno tarčo (0+1+0+0) za seboj pustila reprezentančni kolegici Palko in Gwizdonovo.

Začeli smo spodbudno s 5. mestom Kočevarja, danes pa smo podlegli vremenskim razmeram. V vetru in dežju se naši tekmovalci niso najbolje znašli. Kočevar in Povirk sta še nekoliko čutila bolezen, ki se ju je lotila po poletnem državnem prvenstvu. S primerjavami s konkurenco smo lahko ocenili tekaško formo, ki je na načrtovanem nivoju, strelsko pa bomo morali še napredovati. Kljub visokemu nivoju tekmovanja, fantje niso podlegli nervozi, kar me veseli, obenem pa sem zares lahko zadovoljen le s Kočevarjem. Lahko bi bili še boljši,” je ob koncu tekmovanja sklenil Lekan.

zgoraj: slovenska ekipa [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment