Barbara Jezeršek dvakratna zmagovalka balkanskega pokala

Kopica slovenskih tekačev na smučeh se je udeležila zaključka balkanskega pokala v Dvoristi Pali v Bosni in Hercegovini. Tekmovanja so potekala v soboto in nedeljo v prosti tehniki. Dekleta so se pomerile na 5 in 10 km, fantje pa na 10 in 15 km.

Barbara Jezeršek je bila nepremagljiva na obeh preizkušnjah. Na sobotni petki je mesto za Jezerškovo pripadlo Evi Sever Rus, tretja je bila Anamarija Lampič. Drugo mesto na nedeljski desetki je pripadlo Bolgarki Antoniyi Grigorovi Burgovi, tretje pa prav tako Bolgarki Teodori Malchevi. Anamarija Lampič je osvojila mesto tik za zmagovalnim odrom, Eva Sever Rus pa šesto mesto.


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik]

Boštjan Klavžar je na sobotni 10 km preizkušnji osvojil drugo mesto. Zmagal je Srb Milanko Petrovič s časom 27:59,7. Tretje mesto je šlo v roke Srbu Damirju Rastiču. Janez Lampič je osvojil sedmo, Luka Prosen osmo, Mark Klinar pa deseto.

Zaključna 15 km preizkušnja je bila zmagovalna za Srba Milanka Petroviča. Damir Rastič je osvojil drugo mesto, Hrvat Andrej Burič pa tretje. Boštjan Klavžar je osvojil osmo mesto, Luka Prosen je bil mesto za njim, Janez Lampič 12. ter Mark Klinar 14.


Rezultati: Balkanski pokal .: Dvorista Pale :. 5 km (ž)
Rezultati: Balkanski pokal .: Dvorista Pale :. 10 km (ž)
Rezultati: Balkanski pokal .: Dvorista Pale :. 10 km (m)
Rezultati: Balkanski pokal .: Dvorista Pale :. 15 km (m)


Leave a Comment