Bardal slavil tretjo zmago, Prevc odličen četrti

Andreas Kofler je moral po današnji tekmi predati rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku Andersu Bardalu, ki je v nemškem Willingenu slavil svojo tretjo letošnjo zmago. Drugo mesto je zasedel Čeh Roman Koudelka, tretji pa je bil Japonec Daiki Ito. Drugič letos je tik pod odrom za zmagovalce končal naš Peter Prevc, ki se je na četrto mesto v finalni seriji povzpel s šestega.


Najboljši trije [foto: FIS]

Zaostanek za prvimi tremi je bil po prvi seriji prevelik, da bi Prevc lahko prišel na stopničke. Uspel pa mu je najdaljši skok finalne serije, o katerem je povedal: »Tega skoka še nismo analizirali, sigurno se da še kaj izboljšati, ampak mislim, da mi je dobro uspel. Kako pa kaj moramo še počakati, ko bomo pogledati zadeve,« nato pa dodal: »Sem zadovoljen, ker so skoki le na zelo visokem nivoju, mogoče se da še popraviti malenkostne napake, toda to se da hitro odpraviti, tako da se veselim naslednjih tekem.«

Avstrijcem v Willingenu ta konec tedna ne gre vse po načrtih. Včeraj so jih na moštveni preizkušnji premagali Norvežani, danes pa se je Andreas Kofler s povsem polomljenim skokom v prvi seriji, ko je pristal pri le 111 m, moral posloviti od rumene majice, saj se mu ni uspelo uvrstiti niti v finale. Tudi Gregor Schlierenzauer je razočaral. Mladi Avstrijec je zapravil odlično priložnost, da pred svojim rojakom prevzame vodstvo v skupnem seštevku, toda že po prvi seriji mu ni kazalo najbolje. Z daljavo 131 m je stal šele na 19. mestu. V finalu je napredoval po lestvici le za eno mesto in vidno razočaran zapustil skakalnico. Kofler in Schlierenzauer bosta popravni izpit lahko imela že v sredo na skakalnici v Klingenthalu, kjer se bo nadaljevala nemška turneja.

Bardal
Bardal ima v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Schlierenzauerjem 58 točk prednosti [foto: FIS]

Po slabših nastopih v Predazzu pretekli vikend, je boljšo predstavo pokazal Robert Kranjec, ki je tekmo končal na 15. mestu. Nove točke svetovnega pokala je zabeležil tudi Jure Šinkovec, ki je bil 22. V finalni seriji nismo videli Dejana Judeža in Jerneja Damjana, njuna nastopa sta bila dovolj le za 32. oziroma 35. mesto.

Sem vesel, kajti Peter je naredil zares odličen skok v finalni seriji. Za stopničke je bila razlika v prvi seriji malce prevelika, toda kljub temu čestitke. Robi je v poskusni seriji skočil 150 metrov, tako da je zraven, tudi njemu čestitke,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen


Leave a Comment