Bauer na zasledovanju 24., razplet na vrhu enak včerajšnjemu

Oberhof je drugi tekmovalni dan biatloncem pokazal nekoliko prijaznejši obraz kot včeraj, ki pa jim relativno visoke dnevne temperature še vedno niso pretirano naklonjene. Na moškem zasledovanju je bil znova najboljši Norvežan Emil Hegle Svendsen. Klemen Bauer je na Rennsteigu tokrat zasedel 24. mesto.

Slovenski biatlonec iz Ihana je bil tudi danes prepričljivejši v prvi polovici tekme, ko se je z 22. mesta po šprinterski tekmi prebil že vse do vmesne 13. pozicije. Manj uspešen je bil zanj spet strelski nastop v položaju stoje, kjer je pustil obakrat nepokriti po dve tarči in zaključil tekmo na 24. mestu (1,0,2,2). “Seveda ne morem biti zadovoljen z izkupičkom, saj sem se vmes že močno približal deseterici, potem pa stoje spet naredil preveč napak. Če sem včeraj prihajal na strelišče preveč izčrpan, sem se danes morda počutil celo preveč udobno, zato so bile tudi želje večje. Prepričan sem, da bi moral tokrat podreti bistveno več tarč. S petimi zgrešenimi streli prav gotovo nisem mogel poseči višje, zato tudi s takšno strelsko statistiko najbrž nihče ne bi bil zadovoljen, še posebej ker sem se tudi tekaško počutil dokaj sveže. Na vzponih sem celo pridobival prednost, žal pa v zadnjem krogu nisem mogel iztisniti še kakšnega mesta več, ker so bili tekmeci premočni,” so bile besede najbolje uvrščenega Slovenca.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

S sedmimi zgrešenimi tarčami (3,0,2,2) in 48. mestom se danes ni mogel pohvaliti Janez Marič. Čeprav je še včeraj dosegel najboljši rezultat zadnjih let, mu današnja tekma nikakor ni stekla, saj že prvi strelski postanek ni bil obetajoč, zato se niti v zaključku ni mogel več vmešati v boj za nove točke svetovnega pokala.

Drugouvrščeni Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki je vodil večino tekme, je izgubil dvoboj z rojakom Svendsenom (1,0,0,0) na zadnjem strelskem postanku, ko mu je uspelo pokriti le tri od petih tarč, zato se je moral znova zadovoljiti z drugo stopničko (0,0,0,2). Na tretjo pa je tudi danes stopil Francoz Martin Fourcade (0,0,1,1).

Ob 17. uri se bo pričela še ženska zasledovalna tekma z edino slovensko predstavnico Anjo Eržen na štartu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment