Bergerjevi zasledovanje, Gregorinovi 13. mesto

Zadnja ženska preizkušnja v Novem Mestu je pripadla Norvežanki Tori Berger, ki je kot najhitrejša zasledovalka pred polnimi tribunami biatlonskega stadiona prečkala ciljno črto. Teja Gregorin je po 10-kilometrski preizkušnji zasedla še vedno zelo dobro 13. mesto.

Gregorinova, ki je bila po šprintu dvanajsta, je bila brezhibna na streljanjih leže, stoje pa se je niso pokrile tri tarče (0,0,2,1). Med tekmo se je gibala med deseto in petnajsto pozicijo, po zadnjem obisku strelišča pa tokrat ni prišel do izraza njen ponavadi zelo hiter zaključni del, kjer je prepustila nekaj mest tekmicam. “Tekaško nisem mogla več iztisniti iz sebe, me pa jezita dve zgrešeni tarči na prvem stoječem streljanju. Nisem našla pravega položaja za strel in sem se zelo trudila za vsako tarčo posebej. Ne čutim tiste forme, ki si jo že ves čas želim, zato tudi zadnji krog ni mogel biti tako močan. Upam, da ta forma še pride, saj so uvrstitve dokaj stabilne, odhajamo pa tudi na moje najljubše prizorišče v Anterselvo, kjer resnično pričakujem še kaj več,” si želi napredka Teja Gregorin, ki v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zaseda 17. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Andreja Mali je svoje upe pokopala na strelišču, kjer je bila neuspešna šestkrat (2,2,1,1), s tem izkupičkom pa je zasedla 45. mesto.

Bergerjeva je osvojila drugo zmago letošnje sezone v zasledovanju. Čeprav se je trikrat zavrtela v kazenskem krogu (0,1,2,0), ji je do cilja uspelo ohraniti prednost pred strelsko brezhibnima Heleno Ekholm in Marie Laure Dorin. Švedinja in Francozinja pa sta se tudi na račun sicer zelo hitre Nemke Neunerjeve, ki je bila danes izrazito nenatančna na strelišču, poleg tega je prvič stoje streljala v sosednje tarče (1,0,4,3), povzpeli na zmagovalni oder.

Ob 14.30 uri bodo v zasledovanju nastopili še moški.


Rezultati: Svetovni pokal .: Novo mesto


Leave a Comment