Berlot in Jelenko brez točk v Falunu


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Organizatorji tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev so se v švedskem Falunu zaradi premočnega vetra odločili, da bodo danes izvedli posamično tekmo, v nedeljo pa sledi še ekipna preizkušnjo. Tako so tekmovalci 10 kilometrsko preizkušnjo pričeli na podlagi uvrstitev na petkovi provizorični seriji. Prvi se je na progo podal Nemec Eric Frenzel, kateremu sta z dvema oz .sedmima sekundama zaostanka sledila Japonec Akito Watabe in Norvežan Thomas Kjelbotn. Ves čas sta skupaj v ospredju tekla Frenzel in Watabe, proti koncu pa je pospešil Watabe. Frenzel je občutno popustil in na koncu izvlekel četrto mesto. Drugi je bil Norvežan Joergen Graabak, ki je bil šele 21 po skokih. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Italijan Alessandro Pittin.

Slovenska tekmovalca Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta imela zelo slabo izhodišče. Berlot je začel kot 41., Jelenko pa kot 46. Na tekaškem delu se je bolje odrezal Jelenko, ki je napredoval do 45. mesta, Berlot pa je bil 48.

Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala je že pred nekaj tekmami postal Frenzel (1031 točk), drugi je Nemec Johannes Rydzek (779), tretji pa Watabe (730). Jelenko (130) je 27., Mitja Oranič (29) 49., Berlot (25) pa 54.


Rezultati: Svetovni pokal .: Falun
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment