Berlot kljub bolezni do točk

Ob sneženju so se kombinatorci v nemškem Oberstdorfu pomerili na deveti posamični tekmi svetovnega pokala. V ciljnem šprintu je bil najhitrejši Mikko Kokslien. Norvežan je po skokih zasedel 14. mesto, vendar je v teku nastopil odlično in se razveselil druge zmage v karieri. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Magnus Moan, tretji pa je bil domačin Bjoern Kircheisen. Vodilni po skokih Avstrijec Christoph Bieler se je moral na koncu zadovoljiti z 12. mestom.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Slovenski kombinatorci so po zaslugi Gašperja Berlota tretjič v sezoni prišli do točk. Velenjčan je odlično nastopil na skokih, kjer je zasedal 15. mesto, nato pa se je na teku kljub bolezni boril in z 29. mestom osvojil dve točki svetovnega pokala. Uvrstil se je še Matej Drinovec, ki je bil 40. Mitja Oranič tekme ni končal, medtem ko Marjan Jelenko ni nastopil.

Na včerajšnji ekipni tekmi smo skakalni del opravili kar dobro, tekaško pa smo bili nekoliko slabši. Ekipa ni zdrava, saj imata dva drisko, trije pa so še bolni (op.p. Berlot, Oranič, Drinovec). Iz tega razloga je danes Mitja odstopil, čeprav je imel dober izhodiščni položaj. Gašperju pa je uspelo priti do cilja in osvojiti dve točke. Če bili zdravi, bi bilo veliko lažje. Jelenko je naredil na skakalnici veliko napako, zato smo se odločili, da na tekaškem delu ne nastopi in s tem prihrani moči za tekme celinskega pokala” je po tekmi dejal glavni trener naših kombinatorcev Primož Triplat.

Je pa naš trener pohvalil fair play norveške ekipe, ki je po padcu Magnusa Kroga na petkovi provizorični seriji, vodstvu tekmovanja sporočila, da njihov tekmovalec na današnji tekmi ne bo nastopil. Priložnost za nastop je tako dobil 51. v provizorični seriji, naš Mitja Oranič.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment