Bernard Vajdič se poslavlja od tekmovanj


Barnard Vajdič [foto: GEPA]

Dolgoletni odličen smučar slovenske alpske reprezentance, Bernard Vajdič, bo v soboto sklenil svojo tekmovalno kariero. Pot vrhunskega športnika bo proslavil na Golteh, na ekshibicijskem veleslalomu: “Vsaka pomlad prinese nekaj novega! Danes vas ob spoznanju, res da z malo grenkim priokusom, saj sem bil še pred dobrim letom dni trdno prepričan da so ZOI v Sočiju v mojem dosegu. Danes odločen da so leta, poškodbe ter mladina, ki je resnično divja, razlog za slovo od tekmovanja. V krogu sotekmovalcev, družine, navijačev ter vas moji prijatelji vljudno vabljeni na zaključek sezone ter poslovilno tekmo, kjer se boste lahko vsi primerjave ali skalpa željni udeležili veleslaloma z menoj ter ob ritmih glasbe, jedači in kakšnem kozarčku skupaj obudimo zgodovino treh olimpijskih ciklov,” vabi Vajdič.

Vsi na Smučarski zvezi Slovenije se Beriju srčno zahvaljujemo za njegovo predanost alpskemu smučanju in za izredno predstavljanje slovenske zastave po svetu. Ob Berijevih nastopih smo bili najglasnejši navijači, ki so z občudovanjem spremljali njegove vožnje med količki in bili vedno tudi izredno veseli njegovih uspehov. Seveda pa verjamemo, da teh še ni konec. Če se bo Beri odločil za novo pot, ki bo morda prav tako povezana s športom, ali pa s čim drugim, mu pri tem želimo obilo veselja, uspehov in nasmehov,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.


Barnard Vajdič [foto: GEPA]

Na Golteh se bomo lahko spomnili vseh Bernardovih uspehov, ki so se začeli že v mladih letih in se nato nadaljevali z odličnimi, predvsem slalomskimi predstavami v svetovnem pokalu. Z nastopi med svetovni elito je začel leta 1999 v francoskem Tignesu in nato bil na startu tekem tega ranga še kar 121-krat. Najboljša rezultata je dosegel na koncu leta 2007 v Alti Badii in na začetku leta 2009 v Kitzbuehlu, kjer je na slalomih zasedel peti mesti. “Beri”, kakor so ga klicali, je nastopil na treh svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bil uvrščen na kombinaciji v Bormiu in veleslalomu v Val d’Iseru – dvakrat je prišel na 18. mesto. Poleg tega je tekmoval tudi na Olimpijskih igrah in sicer v Torinu in Vancouvru.


Vabilo: Ekshibicijski veleslalom


Leave a Comment