Biatlonci na Eurobasketu navijali za slovenske košarkarje


[foto: Tomaž Šušteršič]

Slovenska biatlonska reprezentanca se je odzvala povabilu reprezentančnega pokrovitelja, družbe Petrol in si v njihovem spremstvu ogledala zadnji dve tekmi skupine C v prvem krogu Evropskega prvenstva v košarki. Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer, Peter Dokl, Lenart Oblak, Uroš Velepec in Matej Oblak so v Celju glasno navijali in uživali v dramatičnih razpletih pod košarkarskimi koši.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav si je tekmo hrvaške reprezentance s Češko še posebej želel ogledati Jakov Fak, mu ni uspelo v živo videti zmagoslavja naše južne sosede, saj je imel še nekaj drugih neodložljivih obveznosti. Zato pa so ga nadomestili kolegi iz reprezentance in v duhu “fair playa”, ki ga na prvenstvu podpira Petrol, tik ob igrišču navijali tudi za rdeče-bele. Nekoliko sklonjenih glav so zapuščali dvorano Zlatorog le po zadnji tekmi, ko je Poljska premagala slovensko izbrano vrsto z 71:61.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Žal so bili danes Poljaki boljši. Navijači s(m)o pripravili enkratno vzdušje, slovenskim košarkarjev pa žoga nikakor ni hotela skozi obroč. Vseeno smo ponosni nanje, saj so z zmago nad Španijo pred dnevi dokazali, da vseeno ostajajo eden od favoritov tega prvenstva. V nadaljevanju tekmovanja jim želimo mirno roko in še čim več zmag, obenem pa hvala Petrolu za nepozabno košarkarsko doživetje,” so ob slovesu od savinjske prestolnice v en glas zatrjevali člani biatlonske ekipe.

Poleg ogleda košarkarskih tekem so biatlonci v Celju razveselili še nekaj naključnih ljubiteljev biatlona, ki so jim podelili avtograme in se fotografirali z njimi, trenerja Uroša Velepca pa je ena od televizij izkoristila tudi za kratek intervju.


[foto: Tomaž Šušteršič]


[foto: Tomaž Šušteršič]


[foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment