Biatlonci povsem razglašeni v Hanti Mansijsku

Tudi prva moška tekma v Hanti Mansijsku je pripadla skupnemu zmagovalcu svetovnega pokala Francozu Martinu Fourcadu. Slovenska četverica Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič je žal ostala brez nastopov na sobotnem zasledovanju.

Najbolje uvrščen Slovenec je bil Klemen Bauer na 67. mestu. Ihancu pa se ni izšlo na strelišču, saj je po zadnjem streljanju štirikrat zavil v kazenski krog. “Razočaran sem, ker sem se strelsko vrnil na stara pota. Na strelišču sem imel enak občutek kot na zadnji tekmi, pa tarče vseeno niso padale, kot so prejšnjič. S še enim dobrim strelskim nastopom bi potrdil dobre obete, tako pa sem bržkone predčasno zaključil sezono,” je ugotavljal Bauer.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Najbrž je bila danes za takšno predstavo vsaj delno kriva tudi tekmovalna oprema, saj drugega odgovora za slab nastop ne najdem. Resda je mraz in mi ni prijetno teči v teh razmerah, saj je spomin na ozeblino še zelo slikovit, vendar se vseeno počutim v redu in nikakor ne bi smel toliko zaostati. Stoje sem imel zastoj in sem ročno napolnil puško z dodatnim nabojem, vendar je šlo po zlu morda le kakšnih 10-15 sekund. Žal mi prav sedaj v zaključku, ko bi moral prikazati še nekaj dobrih nastopov, ne gre vse po načrtih,” je obžaloval Jakov Fak, ki je bil 72. (1,0).

Janez Marič in Peter Dokl sta s po dvema zgrešenima tarčama končala sezono svetovnega pokala na 77. (1,1) oziroma 81. mestu (0,2).

Fourcade je svojo skupno letošnjo zmago kronal še s tretjo zmago v nizu, samo letos pa je že devetkrat stal na najvišji stopnički. Z 39,6 sekundami prednosti je bil pred Italijanom Lukasom Hoferjem na drugem in 43,8 sekundami pred Nemcem Andreasem Birnbacherjem na tretjem mestu. Vsi trije se lahko pohvalijo tudi s popolno strelsko predstavo.

Sobotni program bosta v Rusiji sestavljali zasledovalni preizkušnji, kjer ob 11.30 uri pričakujemo le nastop slovenskih predstavnic Teje Gregorin (21.) in Andreje Mali (57.)


Rezultati: Svetovni pokal.: Khanty – Mansiysk :. Sprint (m)


Leave a Comment