Biatlonci pozdravili uspeh slovenskih orlov v Planici

Ker so imeli biatlonci danes prost dan pred jutrišnjo tekmo državnega prvenstva, so se člani in članici A reprezentance odzvali povabilu Matjaža Rakovca, predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, ki je eden njihovih velikih pokroviteljev in si ogledali ekipno tekmo v smučarskih poletih v Planici.


Biatlonci pod planiško velikanko [foto: Tomaž Šušteršič]

Zmagoslavju slovenskih orlov po osvojenem prvem mestu so se najprej pridružili v šotoru zavarovalnice, nato pa še v šotoru Smučarske zveze Slovenije. Po ogledu tekme pa so si biatlonci v spremstvu članov uprave Zavarovalnice Triglav ogledali planiško velikanko še z naleta.

V Planici sicer nisem prvič, vendar je vzdušje enkratno. Zares impozanten objekt in iskrena hvala Zavarovalnici Triglav, da nam je omogočila spremljanje tekme in ogled letalnice z nekoliko drugačne perspektive. Vsekakor čestitke slovenskim skakalcem za osvojeno zmago. Vedno spremljamo njihove dosežke in tudi danes smo z veseljem navijali za njih,” je v imenu slovenske reprezentance povedal Jakov Fak.


Biatlonci [foto: Tomaž Šušteršič]

Teja Gregorin pa je dodala: “Največkrat nam lastne tekme ne omogočajo, da bi prišli v Planico, tokrat pa nismo imeli posebnih obveznosti, zato smo si lahko ogledali polete. Zares lahko občudujemo skakalce, saj smo šele na vrhu naleta dobili pravi občutek, kako pogumen je potrebno biti, da se na smučeh poženeš v globino in letiš preko dvesto metrov.


Jakov Fak na vrhu letalnice [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonci so bili ves čas obkroženi z navijači, ki so si želeli njihovih avtogramov, srečali pa so se tudi z nekaterimi osebami iz slovenskega javnega življenja. Za njihove uspehe v letošnji sezoni jim je na proslavljanju slovenske skakalne zmage še enkrat javno čestital Primož Ulaga, predsednik Smučarske zveze Slovenije. Poleg pristne športne debate, ki so jo imeli s skakalci Kranjcem, Prevcem, Tepešem in Pograjcem, so se zapletli v pogovor tudi z našo nekdanjo šampionko v smučarskih tekih Petro Majdič.


Biatlonci in Jurij Tepeš [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment