Biatlonci so progo na Pokljuki podrobno preučili

Najboljši biatlonci sveta so v sončnem in hladnem vremenu na Pokljuki že dodobra spoznali prenovljeno progo, zaenkrat pa vse poteka po načrtih. V slovenskem taboru nekaj težav povzroča le bolezen Janeza Mariča, ki je izpustil tekme v Hochfilznu, na domačem prizorišču pa bo po odločitvi ekipe vendarle nastopil.


Pokljuška idila [foto: Tomaž Šušteršič]

En teden sem počival, viroza me je kar pošteno zdelala, a na domačem dvorišču si resnično želim tekmovati. Na Pokljuki je vedno izjemno vzdušje, poleg tega sem tu skoraj doma, tako da upam, da bomo skupaj s trenerji lahko prižgali zeleno luč za moj nastop,” je bil na včerajšnji novinarski konferenci optimističen najizkušenejši slovenski tekmovalec Janez Marič, ki je uspeh svojega prijatelja Jakova Faka spremljal iz domače postelje. Danes so mu v slovenskem štabu vendarle prižgali tako želeno zeleno luč za jutrišnji nastop: “Opravil sem dva treninga in sem izjemno vesel, da bom nastopil pred domačim občinstvom. Težko rečem, kaj lahko pričakujem, povsem lahko se zgodi, da bom nastopil dobro in bom zadovoljen z rezultatom, lahko pa da bom povsem razočaran. A najpomembneje je v tem trenutku, da bom lahko startal.

Nasmešek na obrazu po uspehu v Hochfilznu krasi tudi vodjo slovenskih reprezentanc Mateja Oblaka, ki tako kot tekmovalci že komaj čaka, da se domača tekma začne: “Po Hochfilznu se nam je odvalil kamen od srca. Upam, da se tekmovalci s temi rezultati doma ne bodo obremenjevali.

Leave a Comment