Biatlonci v Oberhof brez Gregorinove in Faka

Prav veliko časa za proslavljanje vstopa v novo leto člani slovenske biatlonske reprezentance niso imeli, saj jim je glavni trener Uroš Velepec danes zjutraj že predvidel skupni trening na Pokljuki. Po opravljenem prvem treningu v letu 2014 so se Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer, Janez Marič, Simon Kočevar in Lenart Oblak brez Teje Gregorin, Jakova Faka in Petra Dokla že odpravili v nekdanje vzhodnonemško zimsko-športno središče Oberhof.


Jakov Fak ne bo nastopil v Oberhofu [foto: Tomaž Šušteršič]

Slednji bodo pod budnim očesom Velepca trenirali do naslednje postaje svetovnega pokala na domači Pokljuki, medtem ko se je trenerju Tomašu Kosu v odpravi za Oberhof pridružil pomočnik Boštjan Lekan. “Tekma na stadionu v Gelsenkirchnu, kjer sta Teja in Jakov sicer dosegla tretje mesto, je bila za nas predvsem nekakšen test, kakšno je trenutno stanje obeh naših najboljših tekmovalcev. Jakov je zaradi okužbe z bakterijo konec decembra izgubil štiri kilograme, zato se mora ponovno okrepiti in nadomestiti izgubljen trening, Teja pa prav tako še ni na tisti ravni, kot jo od nje pričakujemo, zato smo se odločili, da se raje posvetimo dodatnemu intenzivnemu treningu doma. Če bodo dodatni dnevi zanjo uspešni, jo bomo naknadno pripeljali v Oberhof vsaj na tekmo s skupinskim štartom, medtem ko se bo Jakov ponovno pojavil v svetovnem pokalu šele v Ruhpoldingu. Petra pa bomo poskusili čim bolje pripraviti za potrditev olimpijske norme z moško štafeto, ki nas spet čaka na Bavarskem. Ker začetek letošnje sezone ni bil tako blesteč kot lanski, se bomo v naslednjem mesecu osredotočili predvsem na najpomembnejši dogodek leta, za kar pa potrebujemo dodaten čas in nadomestitev izgubljenih vadbenih dnevov. Med sezono je to praktično nemogoče izvesti brez žrtovanja kakšnega od nastopov na prizoriščih svetovnega pokala, kar prakticirajo tudi vse največje reprezentance,” je pred nadaljevanjem sezone razkril Uroš Velepec.


Lenart Oblak bo prvič nastopil na tekmi svetovnega pokala [foto: Tomaž Šušteršič]

Na tekmi dva novinca

Od obeh novincev v svetovnem pokalu Kočevarja in Oblaka pričakujemo predvsem čim boljši nastop na šprinterski tekmi in po možnosti uvrstitev v zasledovalno tekmo, kar je njun osnovni letošnji cilj, obenem pa bomo na podlagi tekem v Oberhofu izbrali tudi četrtega moža za štafetno postavo na naslednjem prizorišču v Ruhpoldingu,” je Velepca še dopolnil vodja reprezentance Matej Oblak.

V novem letu se bodo biatlonci v svetovnem pokalu prvič spet pomerili v petek, 3. januarja v šprinterskih preizkušnjah, sobota je rezervirana za zasledovalni tekmi, nedelja pa za tekmi s skupinskim štartom.

Leave a Comment