Biatlonci v Sibiriji na finalu svetovnega pokala


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonska karavana je pred jutrišnjimi šprinterskimi tekmami že zbrana v Hanti Mansijsku na zadnjem prizorišču letošnjega svetovnega pokala.

Slovenske barve bodo še zadnjič v tej sezoni branili Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak, Klemen Bauer, Vasja Rupnik, Peter Dokl in Simon Kočevar. “Glede na napovedi temperature niti niso tako nizke kot smo pričakovali, zato je bila tudi telesna adaptacija nekoliko bolj znosna. Tudi Fak in Rupnik, ki sta v Ruhpoldingu staknila vnetje sinusov in prehlad sta že okrevala in se počutita odlično. Nekaj stopinj pod ničlo podnevi omogoča organizatorjem tudi zelo dobro pripravo prog, kar smo v zadnjem obdobju že kar malo pogrešali. Včeraj in danes smo opravili treninge s katerimi smo se predvsem privajali na tekmovališče in še posebej pozorno tempirali prihode na strelišče. Edini, ki se prvič spoznava s progami, je Kočevar, zato smo mu namenili nekaj več tekaških kilometrov. Glede na formo in prikazano na nedavnem prvenstvu so naši cilji še vedno visoki in usmerjeni v prvo deseterico tako pri naših najboljših fantih, kot tudi pri Gregorinovi. Pomembno bo, da si že jutri izborimo dobra izhodišča za nastope v zasledovanju in po možnosti tudi že za nedeljske tekme s skupinskim štartom,” je iz ruskega vzhoda poročal trener Tomaš Kos.

Po treningu se je oglasila tudi Teja Gregorin: “Bolje je, kot sem pričakovala. Temperature so prijaznejše od napovedi, zato tudi treningi niso bili tako naporni. Tudi na zadnjih tekmah se bom potrudila, da izkoristim ves svoj potencial, prikažem še kakšno vrhunsko predstavo in tako na najboljši možen način zaključim letošnjo sezono.

Moški se bodo jutri na 10-kilometrskem šprintu pomerili ob 11. uri, ženske pa dve uri in pol kasneje na sorodni 7,5-kilometrski preizkušnji. V soboto bosta na sporedu zasledovanji in v nedeljo za zaključek še obe biatlonski formuli 1, torej tekmi s skupinskim štartom.

Leave a Comment