Bo Planica uspela s kandidaturo za SP 2017?

Še manj kot 100 dni je do enega najbolj pomembnih dni za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in Planico. 31. maja bo namreč v korejskem Kangwonlandu znan prireditelj nordijskega svetovnega prvenstva leta 2017. Za organizacijo tega velikega dogodka kandidira tudi Slovenija.


Videz Planice leta 2017

V bok Planici so se tokrat zoperstavili finski Lahti, nemški Oberstdorf in poljske Zakopane. Njihova prednost je predvsem v infrastrukturi. Na vseh prizoriščih so namreč skakalnice in tekaške proge že zgrajene, česar za Planico trenutno (še) ne moremo govoriti. V dolini pod Poncami v teh dneh sicer rohnijo gradbeni stroji. V izgradnji je nova Bloudkova velikanka, v prihodnjem letu pa naj bi se delavci preusmerili še na tekaški poligon.


Planiška velikanka [foto: Klemen Zibelnik]

Poleg izbora gostitelja nordijskega svetovnega prvenstva bodo delegati v Kangwonladu izglasovali tudi gostitelje prvenstev v ostalih športih. Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2017 bi želeli gostiti v švedskem Ǻreju, italijanski Cortini d’Ampezzo in švicarskem St. Moritzu. Za vse preostala prvenstva pa je kandidat le eden. Tako načrtujejo svetovno prvenstvo v poletih 2016 v avstrijskem Kulmu, španska Sierra Nevada pa se je prijavila za gostovanje združenega prvenstva smučarjev prostega sloga in deskarjev na snegu.

Na kongresu bodo imeli vsi kandidati priložnost še enkrat predstaviti svojo kandidaturo. Razglasitev rezultatov pa bo moč v živo spremljati preko interneta.

Leave a Comment