Bohinju slavil Nemec, dva Slovenca med petnajst

V Bohinju je bila danes na sporedu še druga preizkušnja za svetovni pokal v telemark smučanju. Zmaga je tokrat odšla v Nemčijo, saj je v napetem boju na koncu slavil Tobbias Mueler. Drugi je bil Norvežan Holst, tretji pa ponovno Bastien Dayer iz Švice.


Telemark reprezentanca Slovenije [foto: Matevž Peršin/SZS]

Znova je navdušila reprezentanca Slovenije. Jan Lavtar je z odličnim drugim tekom prišel do devetega mesta. “Super, dobil sem to, po kar sem prišel. Drugi tek je bil zares odličen zato sem še toliko bolj vesel. Smo zraven, zato nestrpno pričakujem naslednje tekme,” je dejal Jan, ki ni skrival zadovoljstva.

Slovenski uspeh je z trinajstim mestom dopolnil Luka Pintar. “Še en super rezultat, čeprav moram priznati, da bi se danes lahko izšlo še precej bolje, ampak to je šport, gremo dalje,” je zaključil Luka, ki bi brez dodatne kazenske sekunde tekmo končal pri vrhu.

Z enaindvajsetim mestom je presenetil šestnajstletni Jure Aleš, le mesto za njim pa je bil Matija Liška. Sašo Aleš je po napaki v prvem teku tokrat ostal brez točk svetovnega pokala.

Bohinjski organizatorji so še enkrat več dokazali, da lahko naredijo pravi spektakel in poskrbeli za pravo promocijo tega športa.

Leave a Comment