Boljša od Tine Maze le Lindsey Vonn

V italijanskih Dolomitih je prvič po enomesečni odsotnosti slavila Američanka Lindsey Vonn. V Cortini je odlično formo v hitrih disciplinah potrdila Tina Maze, ki je za Vonnovo zaostala 43 stotink in osvojila drugo mesto. Tretjeuvrščena Američanka Leanne Smith je za reprezentančno kolegico zaostala že skoraj 90 stotink.


Tina je stopila na oder za zmagovalke še v smuku [foto: GEPA]

Črnjanka je po tekmah v St. Antonu, kjer je na smuku zasedla četrto mesto, na superveleslalomu pa zmagala, spet dokazala, da tudi v hitrih disciplinah lahko poseže najvišje. Proga v Cortini ji je že od nekdaj pisana na kožo. Smukaško preizkušnjo na tem prizorišču je dvakrat končala na četrtem mestu, tudi lani. Tokrat je izkoristila svoje tehnično znanje in si v srednjem, bolj zavitem delu proge privozila zajetno prednost. V zadnjem delu je naredila manjšo napako, prav tam pa je Vonnova največ pridobila in bila zato zasluženo nagrajena s 100 novimi točkami.

Italijani so veliko pričakovali od Daniele Merighetti, ki je lani tu zmagala. Danes je naredila veliko napako in zaostala za najboljšimi. Brez uvrstitve je spet ostala tudi Nemka Maria Höfl Riesch. Druga slovenska predstavnica Ilka Štuhec je zasedla nesrečno 31. mesto. A zaostanek več kot treh sekund je bil danes pač prevelik za uvrstitev med dobitnice točk.


Tina Maze, Lindsey Vonn in Leanne Smith [foto: GEPA]

V skupnem seštevku še vedno premočno vodi Tina Maze, ki je že 14. letos stopila na oder za zmagovalke. To ji je zdaj uspelo prav v vseh petih disciplinah. Z današnjimi 80 osvojenimi točkami pa je dosegla še en osebni rekord  ‒ v skupni razvrstitvi ima že 1414 točk.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment