Boštjan Kline smukaško sezono sklenil z 11. mestom

Finalna preizkušnja, kamor se je uvrstilo samo najboljših 25 smukačev v skupnem seštevku svetovnega pokala, je potekala v zasneženem švicarskem St. Moritzu, ki bo do konca tedna gostil še sklepne preizkušnje v preostalih disciplinah. Današnji štart smuka so organizatorji zaradi sneženja sicer morali prestaviti za pol ure.


Boštjan Kline [foto: GEPA]

Naš edini predstavnik v Švici, Boštjan Kline, je izpolnil cilj pred tekmo in z 11. mestom osvojil še zadnje točke v letos zelo uspešni sezoni. Finale, na katerem točke delijo samo do 15. mesta je dobil Švicar Beat Feuz, ki je za vsega 8 stotink sekunde premagal Američana Steva Nymana, tretji je bil Erik Guay, ki je zaostal 54 stotink sekunde. Boštjan je na 11. mestu zaostal 1,42 sekunde.
Veliki kristalni globus je z današnjim 10. mestom osvojil Italijan Peter Fill, Boštjan je skupno na 17. mestu.

Naš glavni trener za hitre discipline Peter Pen je bil z današnjim razpletom zadovoljen, tako kot tudi z razpletom skupnega seštevka svetovnega pokala: “Feuz je bil danes najboljši in je zasluženo zmagal. Drugi, tretji, četrti in tudi malo peti so imeli srečo in boljšo vidljivost od ostalih. A tekma je bila zanimiva, pogoji težki, proga je bila dobra, Boštjan “se je dobro zložil”. Smučarsko tako vemo česa je sposoben, kar je danes izvlekel iz sebe po samo enem treningu, pa je zelo dobra vožnja v kateri sem zopet videl kar nekaj prostora za napredek, kar me veseli. Kar se tiče sezone v smuku, pa sem zelo vesel, da je pravi smučar osvojil globus, da je to Italijan, še posebej zato, ker imamo dobre odnose z njimi. Veliko so nam pomagali in mi njim. Kar se tiče naše smukaške sezone smo lahko zadovoljni. Predvsem, da smo po taki turbolentni sezoni ostali zdravi, da imam celo zdravo ekipo. Sezone pa še ni konec in mislim, da se jutri obeta lepa, zanimiva tekma in nova priložnost za Boštjana, da lahko potrdi svojo sezono, da ostane do zadnjega zavoja zbran tako kot je bil zdaj celo sezono.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Slalom (m)


Leave a Comment