Brata Aleš uspešna na mladinskem svetovnem prvenstvu

Ob finalu svetovnega pokala v telemark smučanju hkrati poteka tudi mladinsko svetovno prvenstvo. Brata Aleš sta dokazala, da se pri nas zelo dobro dela tudi z mladimi telemark smučarji.

Poleg spodbudnih nastopov na tekmah svetovnega pokala sta dobro nastopila tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v španskem Espotu. Sašo Aleš je preizkušnjo v klasiku končal na osmem mestu, njegov brat Jure pa je bil deseti. Mladinski svetovni prvak je po pričakovanjih postal Tobbias Mueller iz Nemčije.

Vodja telemark reprezentanc Matija Liška: “Rezultat, ki sta ga dosegla mladinca v naši ekipi nas navdaja z optimizmom za prihodnje sezone. Fanta sta dokazala, da sodita med deset najboljših mladincev v telemark smučanju na svetu in prepričan sem, da z načrtnim delom v prihodnje lahko posežeta po samem svetovnem vrhu.


Slovenska telemark reprezentanca [foto: Matevž Peršin/SZS]

Deveto mesto za Pintarja na paralelnem sprintu

V španskem Espotu je bil danes na sporedu veliki finale tekme na izpadanje v paralelnem sprintu. Na dobro pripravljeni progi je svojo četrto zmago v tej novi disciplini slavil Francoz Phill Lau. Drugi je bil Tobbias Mueller iz Nemčije, tretji pa Antoine Bouvier iz Francije.

Edini slovenski predstavnik v velikem finalu sezone je bil Luka Pintar, ki se je z dobrim nastopom včeraj na kvalifikacijah prebil na današnjo tekmo na izpadanje, kjer pa je moral priznati premoč v osmini finala, kar pomeni, da je osvojil končno deveto mesto. “Z doseženim sem zadovoljen. Poizkušal sem napasti na vse ali nič, kar mi je sicer tudi uspelo ampak nasprotnik je bil tokrat žal premočan. Nova disciplina mi je izredno všeč saj je naredila ta šport še bolj atraktiven, kar je ne nazadnje dobro tudi za same gledalce ob progi, ki jih tudi danes ni manjkalo,” je po tekmi povedal Luka, ki ga jutri čaka še zadnja tekma svetovnega pokala v tej sezoni – sprint. Na jutrišnji tekmi bo nastopila četverica slovenskih reprezentantov, Luka Pintar, Sašo Aleš, Matija Liška in mladi Jure Aleš.

Vodja telemark reprezentanc Matija Liška: “Luka je z uvrstitvijo med najboljših šestnajst ponovno dokazal, da trenutno sodi med najboljše telemark smučarje na svetu. V današnjih izločilnih bojih se je pomeril z včerajšnjim zmagovalcem Chrisom Lauom in vse do zadnjega zavoja pred ciljem je bil v igri za zmago. Po štirih paralelnih sprintih lahko z gotovostjo trdim, da je to disciplina, ki je Luki pisana na kožo. Jutri nas čaka še zadnja tekma v sezoni in poizkušali bomo sezono končati tako kot želimo začeti prihodnjo.

Leave a Comment