Bucikova in Slokarjeva izjemni na slalomu v Jasni

Smučarke so se v Jasni na Slovaškem pomerile na šestem izmed devetih slalomov letošnje sezone svetovnega pokala. Med 57. tekmovalkami so bile tudi tri naše predstavnice, Ana Bucik, Andreja Slokar in Meta Hrovat, ki so se na pot podale s startnimi številkami 19, 29 in 37.


Ana Bucik [foto: Aleš Fevžer]

Po uvodni vožnji je prvo mesto zasedala domačinka Petra Vlhova, ki je postavila čas 51.64. Druga je bila Mikaela Shiffrin iz ZDA, z zaostankom 0.27 sekunde, še 13 stotink več pa je za nastop potrebovala Švicarka Wendy Holdener. Bucikovi in Slokarjevi sta uspeli dobri vožnji. Prva je z 2.22 sekunde zaostanka prišla na 12. mesto, slednja pa je zasedla 21., s tem, da je za Vlhovo zaostala 2.70 sekunde. Hrovatovi se načrti niso uresničili, saj je bila 37., od finala pa so jo ločile štiri desetinke.

Andreja in Ana sta bili v finalu izjemni, imeli pa sta tudi identični čas. Slokarjeva je ob prihodu v cilj zasedla drugo mesto in tam ostala vse do nastopa Bucikove, ki je prevzela vodstvo. Naši smučarki sta pridno napredovali po lestvici, na koncu pa prišli do vrhunskih uvrstitev.

Ana je bila šesta, s čimer je prišla do svojega najboljšega slalomskega rezultata, Andreja pa deveta, kar je njena najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Shiffrinova je uspela ugnati Vlhovo in se veselila zmage, na tretjem mestu pa je ostala Holdenerjeva.


Domačinka Petra Vlhova je ostala brez zmage, končala je na drugem mestu [foto: OK Jasna]

Z današnjim rezultatom in nastopom sem sigurno zelo zadovoljna. Uspela sem, predvsem v drugem teku, smučati z dosti visokim tempom, z izjemo tiste napake je bila res dobra vožnja. Lepo je priti v cilj in videti tisto zeleno luč. Vesela sem, da mi je danes uspelo skupaj spraviti dve solidni vožnji in upam, da uspem nadaljevati s preostankom sezone v takem ritmu.” je po tekmi menila Bucikova. Vesela današnjega uspeha pa je bila tudi Slokarjeva: “Prvi tek je bil bolj zadržan, nisem smučala najbolje, bilo ja zaspano in zadržano od starta do cilja. Na treningu se malokrat zgodi takšna vožnja, kot je bila v prvem teku. Drugi tek je bil malo boljši, a še vedno daleč od tega kar znam. Zdaj imam še dve taki tekmi, na kateri lahko izboljšam to, kar sem danes naredila narobe, tako da se že veselim. Veleslalom je pa druga zgodba, saj nisem tako suverena, kot v slalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Jasna :. Slalom (ž)


Leave a Comment