Bucikova na finalni tekmi tik za dobitnicami točk

Finalni slalom letošnje sezone za ženske je bil bolj kot odločilnega, prestižnega pomena. Na koncu se ni izšlo po željah najboljše smučarke sezone, Mikaela Shiffrin, podobno kot tudi ne po željah Ane Bucik, ki je finalno tekmo končala na 16. mestu.


Ana Bucik [foto: GEPA]

Prva vožnja je na vrhu ponudila izjemno izenačenost. Najhitrejša na kratki progi je bil s časom 45,52 Slovakinja Petra Vlhova, le 3 stotinke je zaostala Švedinja Frida Hansdotter, Američanka Mikaela Shiffrin 7 stotink in rojakinja Veronika Velez Zuzulova 14 stotink. Edina Slovenka na štartu, Ana Bucik, je začela solidno, v spodnjem delu proge pa je pustila kar nekaj časa in je z zaostankom 1,79 zasedala 13. mesto po prvi vožnji.

Do najboljših še veliko trdega dela

Finalna vožnja Bucikovi prav tako ni uspela po željah, že takoj po prihodu v cilj ni bila videti zadovoljna. Žal ji je na koncu zmanjkalo tudi malo sreče, saj je osvojila nehvaležno 16. mesto, ki na finalu ne prinaša točk svetovnega pokala. S končnim zaostankom 3,08 je za 15. mestom zaostala le za 8 stotink sekunde.”Danes mi res ni šlo kot sem želela. Že na samem ogrevanju nisem našla pravega občutka. Trudila sem se, borila sem se. V lažjih delih mi je uspevalo malo bolje, v strmejših pa slabše. To je šport, enkrat si v formi, drugič nisi. Danes sem skušala biti med petnajst, a se ni izšlo. Sem pa vsekakor zadovoljna s sezono, z današnjim dnem pač ne najbolje,” je povedala Primorka, ki je priznala, da je na zadnjih tekmah po St. Moritzu tudi izgubila nekaj svežine: “V tem zaključku sezone me je v slalomski formi res malo zmanjkalo, če lahko tako rečem, a tudi to se zgodi. Težko je čez celo sezono držati visoko formo. Sigurno pa je to eden izmed ciljev za prihodnost – da bi bila celo sezono konkurenčna najboljšim. Dobiti konstantnost je stvar, ki si jo želim, temu pa bi rada še nekaj dodala, saj če želim dosegati višja mesta, bo potrebnega še kar nekaj trdega dela.

Še preden pa bo čisto med najboljšimi tudi naša slalomistka, pa poglejmo, kako se je razpletla zadnja slalomska tekma sezone 2016/17. Vlhova je s še eno super vožnjo zadržala vodstvo in se tako veselila zmage s časom 1:32,00, kar je bilo 24 stotink hitreje od kraljice letošnje sezone Shiffrinove in 35 stotink hitreje od Hansdotterjeve. Shiffrinova je premočno dobila slalomski seštevek pred drugo Velez Zuzulovo in Švicarko Wendy Holdener, ki je tretje mesto potrdila danes s šestim mestom. “Priznam, da sem kar težko čakala konec sezone. Bilo je že kar dolgo, a vseeno sem na svojem prvem finalu zelo uživala. Zdaj pa sledi malo zasluženega oddiha,” je za konec še povedala 17. slalomistka letošnje sezone, Ana Bucik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)
Izjava: Ana Bucik (.mp3)


Leave a Comment