Bucikova odlična sedma, Slokarjeva na 15. mestu

Are na Švedskem je gostil prvega izmed dveh slalomov svetovnega pokala za ženske. Na predzadnji tekmi v tej disciplini v sezoni so nastopile tudi tri Slovenke – Ana Bucik, Andreja Slokar in Meta Hrovat.

Slokarjeva in Bucikova sta si zagotovili odlični izhodišči za napad v finalu, saj sta zasedli 9. oziroma 13. mesto in sicer z 1.81 in 1.92 sekunde zaostanka za vodilno tekmovalko. Hrvatovi vožnja ni uspela, saj je ob prihodu v cilj zasedla 30., na koncu pa zdrsnila na 38. mesto. Prvo mesto je zasedala Slovakinja Petra Vlhova, 41 stotink sekunde je zaostajala Američanka Mikaela Shiffrin, še dodatnih 16 pa Avstrijka Katharina Liensberger.


Ana Bucik je zasedla sedmo mesto [foto: Aleš Fevžar, Zlata lisica]

Ana je v drugo prikazala odlično, napadalno vožnjo, ki je tudi obrodila sadove, saj je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Ob startu Andreje je bila še vedno v sedežu vodilne, tako pa je ostalo tudi po koncu drugega slovenskega nastopa. Slokarjeva je na poti namreč naredila kar nekaj napak, zaradi katerih je ciljno črto prečkala kot takrat sedma najboljša.
Sigurno je to spet en lep rezultat. Zagotovo se trenutno počutim tako, da se forma zvišuje, tako da lahko zdaj v različnih pogojih kažem dobre vožnje. Danes sem zadovoljna, da sem v teh luknjah znala razviti visok tempo. Malo me zagotovo jezi tista napaka iz prvega teka in kakšna malenkost v drugem, a mislim, da je najbolj pomembno, da smučam hitro in da lahko stopnjujem iz tekme v tekmo. Jutri imamo še eno tekmo, skušala bom odpraviti te napake in doseči en lep rezultat,” je po tekmi dejala Bucikova.

Vlhova je na koncu prišla do zmage, Liensbergerjeva je napredovala na drugo mesto, na tretje pa je zdrsnila Shiffrinova. Ana je prišla do novega odličnega rezultata, to je sedmega mesta, Andreja pa je bila na koncu uvrščena na 15.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Slalom (ž)


Leave a Comment