Čebaškova med dobitnicami točk

Danes se je v finskem Kuusamu odvilo še drugo tekmovanje za svetovni pokal v teku na smučeh in sicer distanca v klasični tehniki, ki je Alenki Čebašek prvič v karieri prinesla točke za svetovni pokal v tej disciplini. Alenka je na izjemno težki 10 kilometrski progi z 29. mestom potrdila dobro formo na razdaljah. S kar 42 sekundami prednosti pred vsemi, je zmago slavila lanskoletna zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežanka Therese Johaug. Druga je bila Norvežanka Marit Bjorgen ter tretja Švedinja Charlotte Kalla (+44,1).


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Sedaj imam točke svetovnega pokala v vseh disciplinah, sem zadovoljna z rezultatom, čeprav v cilju nisem imela občutka, da bom na koncu med trideseterico. Če bi končala na 35. mestu, ne bi bila zadovoljna, za klasiko je to dober rezultat. Običajno začnem distančne tekme z nekoliko rezerve, da lahko proti koncu stopnjujem, no danes temu ni bilo tako in je bil štart kar hiter ne glede na težko progo“, je povedala Čebaškova, ki slovi kot najbolj univerzalna tekačica v slovenski reprezentanci.

Soliden rezultat je dosegla še druga Slovenka Lea Einfalt z 41. mestom (+2:51,6) ter Nika Razinger na 54. mestu (+3:11,1). Vesna Fabjan je v njej manj ljubi tehniki osvojila 67. mesto.

Moški so se pomerili na 15 kilometrov prav tako v klasični tehniki, zmaga je šla v roke domačinu Fincu Livu Niskanenu. Drugo mesto je osvojil Norvežan Martin Johnsrud Sundby (+10,3) ter tretje Finec Sami Jauhojaervi (+12,5). Edini Slovenec Boštjan Klavžar se je zavihtel na 80. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (m)


Leave a Comment