Čebaškova med najboljšo petnajsterico

Alenka Čebašek je na 5 km v prosti tehniki v norveškem Lillehammerju osvojila odlično 14. mesto ter za zmagovalko Norvežanko Therese Johaug zaostala le 38,2 sekunde. Slednja je rojakinjo Marit Bjorgen prehitela za 0,3 sekunde. Na tretjem mestu je pristala prav tako Norvežanka Heidi Weng (+10,9). Soliden rezultat je uspel tudi Lei Einfalt (47. mesto) z zaostankom 1:00,9. Katja Višnar je osvojila 86. mesto.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Smo zadovoljni z Alenkinim rezultatom, pokazala je univerzalnost, prehitela je precej dobrih tekmovalk, Lea je začela nekoliko prepočasi, a ona šele okuša čar svetovnega pokala, Katja je tekla v okviru svojih zmožnostih,” je povedal glavni trener Marko Gracer ter opisal tudi zdravstevno stanje v ekipi: ″Razingerjeva in Klavžar sta zbolela za virozo, Fabjanovo smo poslali na test v tukajšnji zdravstveni dom, izgleda, da je cepljenje proti gripi pustilo posledice na imunskem sistemu.

Karavana svetovnega pokala v teku na smučeh zapušča Skandinavijo ter se seli srednjo Evropo, natančneje v švicarski Davos, kjer bo naslednji vikend na sporedu sprinterska preizkušnja v prosti tehniki ter distanca v klasični tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer


Leave a Comment