Čebaškova po padcu brez napredovanja

Tretja etapa Tour de skija je v švicarskem Val Mustairu po pričakovanju pripadla izjemno močni Norvežanki Marit Bjorgen. Slednja je s najhitrejšim časom kvalifikacij sprinta v prosti tehniki ter v nadaljevanju vse do finale prikazovala izjemen tek. Z drugim mestom se je morala zadovoljiti Heidi Weng, tretja je bila Ingvild Flugstad Oestberg (obe Norveška).


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Alenka Čebašek je v kvalifikacijah osvojila odličen osmi čas, a se je v nadaljevanju pete izločilne skupine po 100 metrih zapletla s Švedinjo Wiknovo ter padla in tako izgubila stik s skupino sotekmovalk. Čebaškova je nato lovila peto mesto, a je bilo zaradi padca to skoraj nemogoče, osvojila je končno 26. mesto. Lea Einfalt je za mesto ostala izzven izločilnih bojev. S končnim 31. mestom je za 70 desetink zaostala za legendarno Poljakinjo Justyno Kowalczyk.

Že na štartu četrfinala, ko sem kot druga izbirala štartno pozicijo nisem izbrala optimalne, saj sem pričakovala, da se bo Wengova postavila na levo zaradi ovinka v levo, a se je na desno, potem sem pristala med Italijanko Debertolisovo in Američanko Randallovo, ki sta me po startu zaprli, sama sem hotela na vsak način mimo, a sem nato padla. Nato sem ujela Wiknovo, ki bi jo glede na to, da sem se dobro počutila morala prehiteti v klanec, a sem nekoliko počakala nato pa je v finis nisem upela prehitet. Dala sem vse od sebe, ne gelede na to, da sem padla, nisem obupala,” je komentirala Čebaškova in dodala: “nisem pričakovala, da bom v kvalifikacijah dosegla 8. čas, saj sem se na ogrevanju počutila zelo slabo, žal se je počutje kasneje izboljšalo, kar pa mi ni nič pomagalo, da bi se lahko uvrstila naprej.

Tour de ski se seli v italijanski Toblach, kjer že jutri čaka tekačice 5km distanca s posamičnim štartom.


Rezultati: Tour de Ski .: Val Mustair :. Sprint


Leave a Comment