Čebaškova v zasledovanju na 24. mestu

Zaključek “trojčka” svetovnega pokala v teku na smučeh v Lillehammerju je po pričakovanju pripadel favoritinji Marit Bjorgen, čeprav ji je drugouvrščena Therese Johaug proti koncu 10 km zasledovanja v klasični tehniki pošteno dihala za ovratnik. Popolno norveško slavje je s tretjim mestom dopolnila Heidi Weng.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenki Alenka Čebašek ter Lea Einfalt sta svoje delo opravili solidno. Čebaškova je štartala iz 14. mesta ter na koncu končala na 24. mestu, Eifaltova pa je z odličnim tekom ter absolutno 39. časom teka, iz 50. mesta napredovala na 43. mesto. Katje Višnar ni bilo na štartu. 

Za mano je dober vikend. Če sem včeraj vedela, da bom med dvajseterico, sem danes pričakovala trideseterico. Tekla sem lep tempo, ni me pobralo, res pa je, da je bilo okoli mene veliko dobrih punc. Nekajkrat sem izgubila ritem, ker so dekleta pred mano tekle v “škarice”, meni pa ni bilo potrebe, ker sem imela res vrhunske smuči, zato moram pohvalit servis za dobro delo,” je povedala Čebaškova.

Končno sem pogruntala kako pohodit smučku, tako, da mi je klasika že boljša kot skejt. Včeraj sem imela še trde noge, danes pa sem se počutila res dobro, v klance sem bila močna, v ravnini pa še potrebujem natrenirati moč. Serviserji so mi pripravili odlične smuči, vse pohvale tudi njim,” je povedala dvajsetletna Einfaltova.

Slovenska tekaška reprezentanca zapušča Skandinavijo in se seli direktno na prizorišče naslednjega svetovnega pokal, v Davos, kjer bo na sporedu sprint v prosti tehniki ter distanca v klasični tehniki.  


Rezultati: Svetovni pokal.: Lillehammer :. Zasledovanje (ž)


Leave a Comment