Čebaškova zaradi zapleta končala na 21. mestu

Drugi dan Tour de skija je minil v znamenju sprinta v prosti tehniki, ki je potekal v nemškem Oberhofu. Alenka Čebašek je s tretjim časom kvalifikacij obetala vrhunsko predstavo, a je v četrfinalu imela ogromno smole, saj se je v ciljni ravnini zapletla s Francozinjo in izgubila upanje za nadaljnje boje. Čebaškova je na koncu zasedla 21. mesto, v razvrstitvi Toura pa je po dveh preizkušnjah na desetem mestu.

Čebašek: Bila sem zelo močna

Danes sem bila zelo močna, škoda zapleta, saj sem imela res lepo priložnost. Zaradi vetra sem tekla v zavetrju Francozinje, v ciljni ravnini sem hotela iti naprej, a me je spretno zapirala, potem pa sva se zapletli in padli. Grem še poizkusit v Švico in v Toblach,” je povedala Čebaškova.


Alenka Čebašek je imela na šprintu obilico smole [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

1,5 km dolg sprint je postregel z dinamičnim dogajanjem tako v ženskih kot moških bojih. V ženski konkurenci je nepričakovano zmagala Švedinja Hanna Erikson, ki je bila v kvalifikacijah šele na 24. mestu. Drugo mesto je zasedla Nemka Denise Herrmann ter tretje Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg. Vodilna v skupnem seštevku Toura in svetovnega pokala Norvežanka Marit Bjorgen je v finalu končala na mestu. Druga slovenska predstavnica Barbara Jezeršek je obtičala v kvalifikacijah na 40. mestu ter za dobre štiri sekunde zgrešila nadaljnje boje.

Pri moških je zmago slavil Šved Calle Halfvarsson pred Italijanom Federicom Pellegrinom in Norvežanom Martinom Johnsrud Sundbyem. Boštjan Klavžar je tekmovanje zaključil na 51. mestu.

Čebaškova vsaj še v Švici in Toblachu

“Alenka je danes imela smolo, vidi se, da je močna, a to je pač sprint. Na progi so bile spremenljive razmere od skupine do skupine, od vetra, sneženja, skratka neprijetno vreme. Z Alenko gremo še v Švico in Toblach potem bomo videli ali bo nadaljevala s Tourom, Barbara po dveh kratkih razdaljah še ni prišla do izraza, Klavžar pa je danes nastopil kar solidno, zato tudi on nadaljuje s Tourom vsaj še v Švici, kjer je bolj sprinterska proga,” povedal glavni trener Marko Gracer.

Danes se tekaška karavana seli v švicarski Lenzerheide, kjer bo na Silvestrovo ponovno sprinterska preizkušnja v prosti tehniki.


Rezultati: Tour de Ski .: Oberhof :. Sprint (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Oberhof :. Sprint (m)
Letvice: Tour de Ski (ž)
Letvice: Tour de Ski (m)


Leave a Comment