Cilka Sadar odlična v Sierri Nevadi

Po kar nekaj odpovedanih tekmah svetovnega pokala v španski Sierri Nevadi je vreme danes le prizaneslo tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se pomerili v snežnem žlebu. Med 27 deskarkami in 28 deskarji smo videli tudi tri slovenske nastope.

V ženski konkurenci je z nastopi odlično začela Cilka Sadar, ki je po prvi vožnji prejela oceno 62,25, s katero je zasedla peto mesto. V drugo ocene ni izboljšala, od nje pa je bilo boljših pet tekmovalk, kar je pomenilo, da je zasedla končno šesto mesto. Cilka je s tem prišla do najboljšega rezultata letošnje sezone oziroma do izenačitve drugega najboljšega rezultata v karieri nastopov v svetovnem pokalu.


Cilka Sadar [foto: Oliver Kraus/FIS]

V moški konkurenci sta slovenske barve branila Tim-Kevin Ravnjak in Filip Kavčič. Timu-Kevinu se prva vožnja ni posrečila, saj je prejel nizko oceno 6,75, v drugo pa je nastopil bolje, prejel oceno 38,00 in na koncu zasedel 22. mesto. Boljša izmed dveh voženj Kavčiča mu je prinesla oceno 10,25 in ga popeljala na 28. mesto.

Pri ženskah je bila najboljša Francozinja Sophie Rodriguez (82.50), pri moških pa Finec Janne Korpi (91.00).

Zmagovalec svetovnega pokala v disciplinah prostega sloga je postal Korpi (2.360 točk), drugi je Američan Scott Lago (1.960), tretji pa Kitajec Yiwei Zhang (1.900). Ravnjak (366) je 62. Med dekleti je bil najboljša Američanka Kelly Clark (3.200), druga je Kitajka Jiayu Liu (2.660), tretja pa Rodrigueza (2.600). Sadarjeva (1.140) je na visokem 12. mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sierra Nevada :. Snežni žleb (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Sierra Nevada :. Snežni žleb (m)
Lestvica: Svetovni pokal .: Snežni kanal (m)
Lestvica: Svetovni pokal .: Snežni kanal (ž)
Lestvica: Svetovni pokal .: Prosti slog (m)
Lestvica: Svetovni pokal .: Prosti slog (ž)


Leave a Comment