COC: Novi vrhunski rezultati naših tekačic


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Celinski pokal je v nedeljo v St. Ulrichu v Avstriji ponudil tekme na razdalji. Znova so navdušila naša dekleta ter Rok Tršan med mladinci, kjer je bil med najboljšo deseterico.

Še boljše rezultate pa so dosegla dekleta, a pojdimo lepo po vrsti. Med članicami je bila na 10 km s skupinskim startom Barbara Jezeršek tik pod odrom za zmagovalke na četrtem mestu. Jezerškova je tako še enkrat več dokazala, da je v izjemni formi. Zmagala je na tej tekmi Avstrijka Katerina Šmutna pred Rusinjo Olgo Rotčevo. Katja Višnar je osvojila 11. mesto, Mirjam Cossettini je bila 16., Alenka Čebašek pa 18. Med mladinkami je na enaki razdalji enak rezultat kot Jezerškova med članicami dosegla Nika Razinger. Ekipni uspeh so v tej kategoriji dopolnile Anja Eržen na devetem, Lea Einfalt na enajstem, Eva Sever Rus na 21., Eva Klemenčič na 24. ter tudi mladi Tjaša Zupan na 32. in Ana Majdič na 43. mestu.

Pri fantih med člani odmevnejšega rezultata naši tekači na smučeh niso dosegli. S 43. mestom se je na 15 km preizkušnji točkam najbolj približal Amel Ščuk, v konkurenci kar 73 tekačev pa so tekmovali še Domen Potočnik, Gregor Kralj, Matej Šimenc, Boštjan Klavžar in Matija Rimahazi. Veliko bolje pa med mladinci. Tam je Rok Tršan znova tekel zelo dobro in je osvojil deveto mesto, točke pa so osvojili tudi Luka Prosen, Luka Gostinčar, Matjaž Gorjanc in Aljaž Praznik. Brez točk celinskega pokala so ostali mladi Mark Klinar, še mlajši Rob Svenšek ter Klemen Kralj in Jaša Učakar. Grega Krničar ni startal.

Skupno Jezerškova pred vsemi
V skupnem seštevku celinskega pokala med članicami vodi Barbara Jezeršek s 430 točkami na petih tekmah, Mirjam Cossettini je četrta, Alenka Čebašek pa šesta. Pri članih je najvišje od naših Klavžar na 38. mestu. Odlične so tudi mladinke v skupnem seštevku. Razingerjeva je druga, zaostaja le za leto dni starejšo Nemko Helene Jacob, Erženova je šesta, Einfaltova pa deveta. Med mladinci je Tršan sedmi, najvišje med letniki 1992. Prosen in Gorjanc sta tik za najboljšo petnajsterico.


Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: St. Ulrich :. Mladinci


Leave a Comment