COC: Rok Zima zmagovalec celinskega pokala


Rok Zima [foto: Klemen Zibelnik]

Na zadnji tekmi smučarjev skakalcev za celinski pokal v poljski Wisli so naši orli zabili zadnji žebelj v krsto konkurence. Slavili so trojno zmago, v skupnem seštevku slavi Rok Zima, ekipno pa so naši daleč pred vsemi, kar jim je uspelo prvič v zgodovini.

Na zadnji tekmi celinskega pokala v tej sezoni so varovanci Gorana Janusa in Nejca Franka postavili izjemne mejnike. Prvič v zgodovini so namreč slavili ekipno zmago v celinskem pokalu, temu pa so dodali še zmago v skupnem seštevku med posamezniki, kjer je na vrhu končal Rok Zima. A pojdimo lepo po vrsti. Na današnji tekmi so naši skakalci, kljub ne najbolj ugodnim razmeram, pokazali še enkrat več, katera ekipa je najmočnejša na tekmah celinskega pokala v tej sezoni. Zmage se je po le eni seriji razveselil Matic Kramaršič pred Matjažem Pungertarjem in državnim prvakom Dejanom Judežom. Rok Zima je skupno zmago potrdil z 8. mestom, točke pa je danes za 20. mesto dobil še Rok Urbanc. Tomaž Naglič, Matej Dobovšek in Jure Šinkovec so ostali izven finala.

Skupno je med posamezniki torej na vrhu Rok Zima, Dejan Judež je osvojil četrto mesto, Matjaž Pungertar 5., najboljšo deseterico pa z 10. mestom zaključuje Matic Kramaršič. Zanimivo je, da Zima prav nikoli v zimski sezoni ni zmagal, je pa zato na oder za zmagovalce stopil šestkrat. Zmagovali pa so drugi naši. Matej Dobovšek, Dejan Judež, Jernej Damjan in Matic Kramaršič so slavili po enkrat, Matjaž Pungertar in Mitja Mežnar pa po dvakrat. Poleg omenjenih zmag so se naši skakalci na 29 tekmah 19x povzpeli na oder za zmagovalce. Skupno so dosegli kar tri trojne zmage – danes in še dvakrat v Južni Koreji. Kot da to še ni dovolj, pa so v tej zadnji periodi omenjeni skakalci priborili še dve novi kvoti za svetovni pokal, ki bosta začeli veljati na tekmah poletne velike nagrade.


Rezultati: Celinski pokal .: Wisla :. Uradni rezultati
Lestvice: Celinski pokal


Leave a Comment