COC: Slovenke znova zelo dobro


Daniela Iraschko [foto: Klemen Zibelnik]

Avstrijka Daniela Iraschko je z odličnim finalnim skokom dobila še četrto zaporedno tekmo smučark skakalk na Ljubnem ob Savinji. Druga je bila danes Nemka Juliane Seyfahrt, tretja pa najboljša domačinka, Maja Vtič.

Po prvi seriji je za Slovenijo kazalo še mnogo bolje, saj je vodila Eva Logar pred Vtičevo in Iraschkovo, ki se ji je skok ponesrečil. Takoj za njo je bila Špela Rogelj, sledila pa je Seyfahrtova. Prav Nemka je v finalu prikazala svoj najboljši skok na Ljubnem, ki jo je vodil do drugega mesta na današnji tekmi. Pričakovano jo je v finalu premagala Avstrijka Iraschkova, ki pa ni prisostvovala podelitvi najboljših, saj je morala hitro v Schladmming na intervju za avstrijsko nacionalno televizijo. “V Nemčiji nazadnje nismo imeli sreče z vremenom, tukaj pa je bilo pravo nasprotje. Imeli smo dve zelo dobri tekmi, publika je odlična, zato je tudi skakati tukaj super,” je po tekmi menila Iraschkova. Slovenski napad na zmago se v finalu žal ni izšel. Še najbolje je s finalom opravila Maja Vtič, ki je ponovila včerajšnje tretje mesto. “Z rezultatom sem zadovoljna, a pri samih skokih so še rezerve. Pomembno pa je, da svoje predstave stopnjujem in gre vse skupaj na boljše. Vzdušje tukaj je bilo super na obeh tekmah, tako da je bilo super skakati,” je bila po tekmi zadovoljna Vtičeva. Tik pod odrom je tokrat končala naša najboljša z včerajšnjega dne, Eva Logar, za njo pa sta se zvrstili še Anja Tepeš in Špela Rogelj.

Izjemno je danes odskakala tudi 12-letna Ema Klinec, ki je osvojila kar osmo mesto, za njo pa je končala Urša Bogataj. Med petnajsterico je drugo tekmo zaključila tudi Barbara Klinec, ki je tako uspešno prestala prvi tekmi po poškodbi kolena. Manja Pograjc je osvojila 16. mesto, Julija Sršen je bila 18., Agata Stare pa 22.

Naslednje tekme celinskega pokala bodo po spektaklu na Ljubnem na sporedu čez dva tedna v nemškem Brotterodeju.


Rezultati: Celinski pokal .: Ljubno :. Uradni rezultati


Leave a Comment