COC: Slovenske skakalke znova izjemne, Eva tretja


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Ob bučni podpori slovenskih navijačev so slovenske smučarke skakalke dosegle nov izjemen ekipni uspeh, kateremu je piko na i dodala Eva Logar s tretjim mestom. Odlična šesta je bila Urša Bogataj, med deseterico pa tudi Maja Vtič.

Eva Logar je z današnjim tretjim mestom tako ponovila lanski uspeh z Zakopan, ko je prav tako osvojila tretje mesto. Sicer pa so to tretje stopničke za Evo v tej sezoni, potem ko je bila tretja že v Hinterzartnu in druga na Ljubnem ob Savinji. Uspeh Eve so dopolnila ostala dekleta. Urša Bogataj je s šestim mestom prišla do rezultata kariere, Maja Vtič je bila deveta, med petnajsterico pa je končala tudi Anja Tepeš, ki je po prvi seriji celo napadala stopničke. Malce slabše od pričakovanj je morda nastopila mladinska svetovna podprvakinja, Špela Rogelj, ki je osvojila 18. mesto, brez očitkov pa lahko ocenimo nastop mlade Eme Klinec, ki je zaokrožila najboljšo dvajseterico. Tako se je vseh šest slovenskih deklet prebilo med najboljših dvajset, kar seveda ni uspelo nobeni državi.

Zmage se sicer veseli mlada Coline Mattel, ki je na drugem mestu premagala Japonko Saro Takanaši. Takšen vrstni red je bil povsem na vrhu tudi po prvi seriji. Daniela Iraschko je osvojila peto mesto, kar je njena najslabša uvrstitev v letošnji sezoni.

Jutri bo v Zakopanah na sporedu še ena tekma za celinski pokal.


Rezultati: Celinski pokal .: Zakopane :. Uradni rezultati


Leave a Comment