COC: Tudi za konec vrhunski rezultati naših


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik]

V Ramsau se je pretekli konec tedna končalo drugo najmočnejše tekmovanje na svetu v teku na smučeh – celinski pokal. Slovenski tekači in tekačice so dosegli izjemne uspehe.

Začnimo s pregledom pri mladinskih kategorijah. Med mladinkami sta v sprintu v prosti tehniki v petek navdušili Nika Razinger s tretjim in Lea Einfalt s četrtim mestom, uspeh pa je na osmem mestu zaokrožila Ana Majdič. V dvojnem zasledovanju na 10 km je med dekleti v klasični tehniki s četrtim mestom svoje znanje dokazala Anja Eržen, na 12. mestu pa jo je dopolnila Eva Sever Rus. Na 7.5 km preizkušnji s skupinskim štartom v klasiki je na tretje mesto pritekla Einfaltova, Razinjgerjeva pa je bila tokrat peta. Na 16.5 km preizkušnji je Erženova končala na nehvaležnem četrtem mestu, Sever Rusova je bila enajsta. Poglejmo še skupni seštevek pri mladinkah. Po 18 tekmah je skupna zmagovalka Nemka Helene Jacob, Anja Eržen je odlična četrta, potem ko je na tekmi na Rogli dosegla tudi zmago. Eva Sever Rus je končala na 10. mestu, med petnajst pa še Lea Einfalt in Nika Razinger.

Skočimo k mladincem. V finalu sprinta je Matjaž Gorjanc osvojil super sedmo mesto, Rok Tršan je bil 15., Luka Prosen 19.. Luka Gostinčar 22., Gregor Kralj pa se žal ni uvrstil med dobitnike točk. Na dvojnem zasledovanju na 15 km je bil Tršan odličen sedmi, točke pa so znova osvojili še Gorjanc, Prosen in Gostinčar. Na 10 km s skupinskim štartom je zmago slavil Hrvat Edi Dadič, na stopničkah pa mu je družbo delal tudi Aljaž Praznik na 3. mestu. Na kraljevi preizkušnji konca tedna, na 26.5 km je Tršan še enkrat dokazal svoj talent, saj je osvojil osmo mesto. Še enkrat več so točke osvojili Gostinčar, Prosen in Gorjanc. V skupnem seštevku, kjer je Tršan nekaj časa celo vodil, je zmagal Paul Goalabre iz Francije. Tršan je sedmi, omeniti pa velja, da ni sodeloval na vseh tekmah pokala. Gorjanc je prav tako končal skupno med petnajsterico in sicer na 13. mestu.

Poglejmo k članicam. Mirjam Cossettini je v sprintu na 1.2 km osvojila nehvaležno, a odlično četrto mesto, Alenka Čebašek jo je dopolnila na sedmem. Na 5 km prosto je bila Čebaškova s tretjim mestom na stopničkah za zmagovalke, Cossettinijeva je bila sedma, Lea Einfalt pa osma. Uspeh naših so s točkami zaokrožile Anja Eržen na 12., Nika Razinger na 14. in Eva Sever Rus na 28. mestu. Na 10 km preizkušnji v dvojnem zasledovanju je bila najboljša naša znova Čebaškova na 15. mestu, tik pred Cossettinijevo na 16. mestu. S 16.5 km preizkušnjo je Čebaškova opravila kot 11. najboljša, znova tik pred Cossettinijevo. V skupnem seštevku se po izjemnem začetku Barbare Jezeršek Slovenija vendarle ne veseli zmage. Te se veseli Monique Siegel iz Nemčije, najboljša naša je na koncu Čebaškova na 5. mestu, Jezerškova pa je padla na sedmo mesto. Z 11. mestom se je izkazala tudi Cossettinijeva.

Za konec preverimo še rezultate naših članov. Na sprinterski preizkušnji je točke osvojil le Gregor Kralj z 28. mestom, podobno kot tudi na 10 km preizkušnji v prosti tehniki, ko je bil na 27. mestu Rok Tršan. Naši so ostali zvesti tradiciji enega dobitnika točk tudi na 15 km preizkušnji v klasični tehniki, ko je bil 21. Domen Potočnik. Na 26.5 km preizkušnji je točke znova osvojil le Potočnik, tokrat za 27. mesto. Slednji je bil na koncu tudi najboljši Slovenec v skupnem seštevku celinskega pokala na 59. mestu, dve mesti pred Gregorjem Kraljem.


Rezultati: Celinski pokal .: Ramsau :. Uradni rezultati


Leave a Comment