Corinne Suter kraljica smuka, Štuhčevo 14.

Cortina d’Ampezzo je gostila drugi boj za ženska odličja svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Na sporedu je bila smukaška preizkušnja na progi Olympia delle Tofane, po kateri se je spustilo vsega 31 tekmovalk.


Nova svetovna prvakinja v smuku je postala Corinne Suter [foto: OK Cortina d’Ampezzo/Pentaphoto]

Ilka Štuhec je nastopila 17. po vrsti in z zgornjim delom proge opravila vrhunsko, v svoji najboljši izvedbi. Ob dejstvu, da njena pripravljenost ni bila 100-odstotna, je solidno opravila tudi s srednjim delom, kjer pa se je pojavilo nekaj napak, ki so ji h končnem času dodale nekaj desetink. V cilj je prišla s takrat 12. časom, z 1.30 sekunde zaostanka za vodilno. “Moram reči, da me je na startu malo zeblo, ker je bil fajn prepih. A smo zunaj, na to nimamo vpliva. Poskusila sem dati vse od sebe, kolikor je šlo, potem se včasih seveda zgodi tudi kakšna napaka. Ta danes, po tretjem merjenju vmesnega časa, me je stala kar nekaj, časovne gledano. A sem se borila dalje, dala od sebe kar sem imela in to je to. Zadovoljna ravno ne morem biti. Nisem pa razočarana s pristopom in vožnjo,” je po tekmi menila Štuhčeva.

21. po vrsti je startala Maruša Ferk. Tudi ona je začela zelo napadalno, na koncu pa ni uresničila zastavljenih ciljev. Večji zaostanek je pridelala v srednjem in spodnjem delu proge ter v cilj prišla z 20. časom, z 2.26 sekunde zaostanka za najhitrejšo. Ob koncu tekme je zasedla 22. mesto, medtem ko je bila Štuhčeva 14.


Za dobro uvrstitev je bilo potrebno ubrati idealno linijo. To je uspelo tudi Kiri Weidle [foto: OK Cortina d’Ampezzo/Pentaphoto]

Svetovno prvakinja je po zaslugi najboljše predstave v spodnjem delu proge postala Švicarka Corinne Suter, podprvakinja pa Nemka Kire Weidle, ki je za svoj nastop potrebovala 2 desetinki sekunde več. Lara Gut-Behrami je superveleslalomskemu zlatu dodal še smukaški bron; njen zaostanek za zmagovalko je znašal 37 stotink.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment