Damjan in Tepeš izpolnila nalogo, Kranjec znova padel

V modernem skakalnem središču RusSki Gorki se je končala tako rekoč ogrevalna kvalifikacijska serija pred jutrišnjim prvim lovom na žlahtna olimpijska odličja. Živahno belo-modro-zelena slovenska odprava je imela na na štartni listi štiri predstavnike. Skozi kvalifikacijsko sito pa sta se morala prebiti le dva – Jernej Damjan in Jurij Tepeš, med tem ko sta Robert Kranjec in Peter Prevc v svetovnem pokalu nabrala dovolj točk, da sta bila na nedeljsko tekmo na manjši napravi (HS 106) že vnaprej uvrščena.


Skakalnica v Sočiju [foto: Sochi2014 Organizing Commitee]

Kranjec odšepal v iztek
Potem ko je Kranjec v preteklih dneh na enem izmed treningov ob doskoku grdo padel, se na nogah tudi tokrat ni mogel obdržati. Ob daljavi 100,5 metrov je že drugič v dveh dneh končal na tleh, potem ko se mu je ob nerodnem pristanku ena od smučk odbila na notranjo stran. 31-letni Kranjčan se je sicer hitro pobral, a po eni nogi zapustil doskočišče. Njegovega padca sta se prestrašila tudi njegova reprezentančna kolega, Damjan in Tepeš, ki sta kvalifikacije končala na 14. oziroma 31. mestu. Med elitnimi desetimi je nastopil še glavni slovenski favorit za odličje, Prevc, ki je zmogel do 101,5 metrov.

Na visoko mesto lahko jutri računa Avstrijec Michael Hayboeck (101 m), ki je dobil kvalifikacije in bil dobro razpoložen že na treningih. Mesto za njim je pripadlo Nemcu Andreasu Wanku (102,5 m), tretji pa je bil Japonec Reruhi Shimizu (101,5 m). Jutri bosta nevarna tudi Nemec Severin Freund in Gregor Schlierenzauer, ki sta oba doskočila pri 104 metrih. Nastopil je tudi Thomas Morgenstern, avstrijski skakalec, ki je letos utrpel že dva huda padca, in skakalec, za katerega je marsikdo dvomil, da se bo v Sočiju sploh pojavil. Dosegel je deveti rezultat kvalifikacij.


Rezultati: Olimpijske igre .: Soci :. Kvalifikacije


Leave a Comment