Damjan tik pod odrom za zmagovalce

Na drugi posamični preizkušnji v Engelbergu in jubilejni 50. na tem prizorišču je zmagal Čeh Roman Koudelka pred Švicarjem Simonom Ammannom in Avstrijcem Michaelom Hayboeckom, ki je zdaj že dobri znanec najnižje stopničke na odru za najboljše. Jernej Damjan, ki si je z Avstrijcem včeraj razdelil tretje mesto, je znova navdušil z vrhunsko uvrstitvijo, tokrat s četrtim mestom.


Za Koudelko je to tretja zmaga letos (foto: GEPA)

Šesterica do točk

Tako kot v soboto po prvi seriji Damjan ni bil v najboljšem položaju med slovenskimi predstavniki. Danes je s 129,5 metri zasedal 13. mesto, višje od njega je bil s petim mestom uvrščen Matjaž Pungertar s skokom, dolgim 138,5 metrov. V finalu je Damjan pristal pri daljavi 133 metrov, s katero je napredoval za devet mest in prehitel tudi Pungertarja, ki je z nekoliko slabšim nastopom na koncu izenačil svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu – bil je sedmi. Med najboljšo petnajsterico sta se uvrstila tudi Peter Prevc (128,5 m; 131 m) in Robert Kranjec (130 m; 131 m), bila 12. oziroma 14. Nekaj točk sta osvojila tudi Nejc Dežman s 23. rezultatom in drugi v kvalifikacijah Anže Lanišek, ki je zasedel 29. mesto. Na tekmi smo imeli sicer še sedmega predstavnika, Jurija Tepeša, ki pa je iz finala izpadel.

Sedaj boj za zlatega orla

Skakalci bodo po božičnih praznikih odpotovali na novoletno turnejo, kjer bodo že v soboto kvalifikacije v Oberstdorfu in kjer bo slovenske barve zastopalo šest predstavnikov. Na turnejo štirih skakalnic, s katere bo najboljši odnesel zlatega orla, bo v majici vodilnega odpotoval Anders Fannemel, ki je z današnjim osmim mestom v skupnem seštevku zadržal pičli dve točki prednosti pred Koudelko. Prevc pa si s 390 točkami z Ammannom deli peto mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Engelberg


Leave a Comment